Скандал с откраднати мобилни телефони на детски турнир по водна топка във Враца

Скандал с откраднати мобилни телефони на детски турнир по водна топка във Враца Кражба на мобилни телефони помрачи квалификационните турнири в групите “В” и “Г” от държавното първенство по водна топка за 13-годишни деца във Враца.
"След като изиграхме последния си мач от групата се оказа, че на 4 момчета от отбора ни са откраднати мобилните телефони от съблекалнята", заяви Светозар Владков, главен треньор на "Арена Бургас".
"Децата се разплакаха, дойде полиция, която изиска показания. Случаят развали доброто настроение на всички ни от това, че нашият отбор спечели и трите си двубоя и се класирахме първи в групата, с което продължихме в Топ 8. Разположението на басейна във Враца е такова, че достъпът до съблекалнята е много лесен - през нея се минава, за да се отиде до трибуните. Заварихме разхвърляни раници и сакове по земята, беше изключително неприятно. Взъняха притеснени родители на наши деца. Случаят, освен че е много неприятен, хвърля петно върху спорта ни. Ще напиша оплакване до федерацията с предложение докато не се предложат и вземат някакви адекватни мерки за пресичане на подобни кражби да не се играят официални мачове във Враца", коментира той.
"Добре е случаят да се погледне от всички страни", коментира Митко Начев, треньор в "Ботев 2000", домакин на квалификациите заедно с другия клуб от Враца - "Ботев".
"Безспорно случката е изключително неприятна. Но още когато стана казах на Владков - би трябвало те да инструктират децата си как да пазят багажа си и ценностите си. Защото всичко това се случва в един стар басейн, в който са дошли 8 отбора, имаше много родители и трибуната беше почти пълна - всички са минали през съблекалнята. Има възможност ценностите и дрехите да се предават на гардероба, където са приемани от специален служител. Това не е направено. Децата не са предупредени от треньорите си. И са оставили багажа си в съблекалня, която е неохранявана. Поне за два часа. При подобни ситуации няма как домакините да са отговорни за багажа на тези, които не са го предали на гардероба. Казвам това от личен опит и не с желание да споря с някого - според мен нещата стоят точно така. Задължително е всеки треньор да инструктира състезателите си, особено когато са деца, как да си съхраняват раниците и дрехите. И който не го е направил да си понесе отговорността.", заяви той.
"Странно бе отношението на домакините на турнира. На техническата конференция не бе казана и дума, че би било добре да предупреждаваме децата да пазят нещата си. Сега излиза, че ние, които сме гости във Враца, едва ли не сме виновни, че са ни ограбили. Не ни оказаха и никакво съдействие когато стана ясно за неприятната случка. Дори не повикаха полицията домакините на състезанието, а се наложи ние да го направим и да известим органите на реда.", обобщи неговата гледна точка Владков.
22.02.2022, 13:21 часа
3656 7
Коментари

avstraliski bek

22.02.2022, 14:36 часа
ne go kazah na shega prosto biah sigurna che e toi , kato poglednesh 4ovek i razbirash na kakvo e sposoben

h1z2

22.02.2022, 14:36 часа
Е добре, как може такова нещо, някой да вземе на децата телефоните, при положение, че даже няма да може да ги продаде? Срам!

Риба-Идиот

22.02.2022, 14:33 часа
От полицейското разследване откриха,че https://www.facebook.com/profile.php?id=100002143055327 е виновника за телефоните, той е служител на басейна и отговаря за почистването на басейна в деня, които се е случило, той не е бил на работа, но е бил там

Украйна-Русия

22.02.2022, 14:28 часа
До Австралия и нейните бекове, какъв е този харалампи вампир? Верно ли тоя макиавелист взе на децата телефоните, я дайте координати

Простакеса

22.02.2022, 14:23 часа
Бул Нюс, моля, ако някой тук има на представа, кой открадна на децата телефоните, направете разследване !

restart

22.02.2022, 14:16 часа
бек-а е прав, тоя май работи там нищо чудно да е задигнал телефоните

avstraliski bek

22.02.2022, 13:57 часа
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002143055327
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha