Лидерите на Южна Корея и Индия се договориха да насърчават сътрудничеството в отбраната и технологиите

Лидерите на Южна Корея и Индия се договориха да насърчават сътрудничеството в отбраната и технологиите Южнокорейският президент Юн Сук-йол и индийският премиер Нарендра Моди се споразумяха днес да насърчават сътрудничеството между страните си в сферите на отбраната и високите технологии, съобщи канцеларията на Юн Сук-йол, цитирана от южнокорейската новинарска агенция Йонхап.
Юн и Моди се срещнаха в кулоарите на срещата на лидерите от Г-7 в японския град Хирошима. И двамата лидери бяха поканени да участват в срещата като гости.
"Президентът каза, че Южна Корея и Индия трябва да имат обща позиция по регионалните и глобалните въпроси и да проявяват солидарност помежду си в качеството си на страни, които споделят ценностите на демокрацията", заяви говорител на южнокорейския президент, като отбеляза, че Юн е благодарил на Моди за това, че е взел участие в срещата на лидери на демократични страни, проведена съвместно от Южна Корея и САЩ през март.
"Премиерът Моди изрази своето съгласие, като каза, че двете страни трябва да засилят стратегическата комуникация и сътрудничеството помежду си", се казва още в изявлението на говорителя.
Срещата на Юн с Моди има особено значение, тъй като тази година Южна Корея и Индия отбелязват 50-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения помежду си.
20.05.2023, 12:19 часа
308 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha