Мездренското село Лютидол е без вода заради откъснати водопроводи

Мездренското село Лютидол е без вода заради откъснати водопроводи
Мездренското село Лютидол е без вода заради откъснати водопроводи, научи агенция BulNews.
Обиколка на селата от община Мездра, засегнати от дъждовете през последното денонощие, извършват областният управител на Враца Георги Митов, зам.областният управител Милчо Стефанов и кметът на община Мездра Иван Аспарухов. 
Кметът на Мездра заяви, че най-тежко е положението в Лютидол, където са откъснати водопроводите и от двата водоизточника и няма вода в цялото село. Има и паднали подпорни стени. 
В село Ребърково водата е подкопала гробищния парк. Тежка техника изрива нанесената баластра по междуселските пътища, обясни още Иван Аспарухов. Щетите тепърва ще се уточняват.
Снощи кметът на община Мездра обяви частично бедствено положение за селата Лютидол, Ребърково, Крапец  и Боденец. В социалните мрежи той обяви, че регулярно се източват до 10% от обемите на ВЕЦ-те по поречието на река Искър. Частично бедствено положение заради силните дъждове бе обявено и на територията на общините Враца и Криводол. 
За последните десетина дни силният дъжд създава за втори път проблеми в района на Мездра. На 4 юни порой заля село Лютидол, тогава временно бе спряно движението и по международния път Е-79 в района, поражения имаше и в селата Ребърково и Лик. 
17.06.2023, 12:55 часа
839 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha