Конни състезания се проведоха през уикенда във Вършец

Конни състезания се проведоха през уикенда във Вършец За единадесета поредна година Община Вършец и Конна база „Вършец“ организираха открит турнир по прескачане на препятствия за купата на Община Вършец. 
Входът бе свободен, а атрактивното събитие се проведе на състезателен пясъчен плац край Вършец на 30.07.2023 г., като част от програмата на „Празникът на курорта, минералната вода и Балкана Вършец 2023“. 
В състезанието взеха участие 60 състезатели от 13 клуба от цяла България. Любителите на конния спорт се насладиха на невероятното майсторство на жокеите и се възхитиха от перфектната и професионална организация на турнира. 
Стюардите, съдиите, гл. секретар и паркурмайсторът бяха от Националната федерация по конен спорт. Състезанието беше разделено в 4 кръга. 
Първото изпитание бе X паркур с височина на препятствията 80-90 см, второто изпитание бе за 4-годишни и по-възрастни коне, деца и аматьори, третото: Jump and Drive – последователно маневриране между препятствия с кон и автомобил и последният кръг – надскачане. 
В първия паркур победител стана Александра Димитрова с кон Стефан от ККС „Левски“ - София. Във второто изпитание първо място зае Живко Митев с кобила Капучина Астория от ККС „Спартак“ - Плевен, в категория 5 годишни коне първото място бе за Ива Гетова с кобила Контеса от ККС „Спартак“- Плевен, а при аматьорите – Паулина Павлова с кобила Дракон от ККС „Бутан“. 
В третия кръг - Jump and Drive, на първо място се класира Мария Крумова и кобила Велвет Принцес от ККС „Вършец 2014.
 Заветната първа награда в категория „надскачане“ грабна Румяна Чобанова с кобила Калевела М от ККС“Левски“ гр. София. 
Победителите в турнира, заели от І до ІV място в различните категории, получиха купи, медали и парични награди, осигурени от община Вършец.
31.07.2023, 14:52 часа
708 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha