Донкинска, кво прайм?! Частна фирма отново нахлу в държавни сгради край Бели Извор, областният управител кара с мекия брус

Донкинска, кво прайм?! Частна фирма отново нахлу в държавни сгради край Бели Извор, областният управител кара с мекия брус Частната фирма „Коник“, собственост на Красимир Ангелов, отново е превзела държавни сгради край врачанското село Бели Извор, научи агенция BulNews.
Преди празниците областният управител Надя Донкинска е издала заповед да се проверят в какво състояние са държавните имоти в областта. Нарочна комисия посетила терен, състоящ се от 4 промишлени сгради в местността "Краище" край село Бели извор. Там проверяващите с изненада установили, че в него отново е нахлул същият бизнесмен, който вече веднъж е гонен от тези помещения.
Преди около година комисия от служители на областната администрация във Враца иззе, със съдействието на полицията, сгради - частна държавна собственост, които продължително време са били използвани от фирма без правно основание. По същият казус в съда има заведено дело срещу гореспоменатото дружество за самонастаняването в същия имот.
Проверяващите попълнили коректно какво са заварили и предали протокола на Надя Донкинска, която е възложител на тази процедура.
И тук става нещо интересно. 
Веднага, щом разбрала, че „Коник“ е в издънка, там отишла втора проверка, този път ръководена от самия областен управител. Свидетели на посещението твърдят, че то е преминало в любезна атмосфера, като в един момент Надя Донкинска е направила жест, в който са участвали палецът и показалецът на дясната й ръка. Все пак бил изготвен и втори протокол, в който ясно било посочено, че честната фирма отново се е самонастанила в имота.
По закон протоколите от проверките в държавната администрация се прилагат със снимков материал към заповедта за извършването им и веднага се завеждат в деловодството. Повече от 20 дни обаче с тези 2 документа, които доказват нарушението на „Коник“, това не се е случило. Протоколите за нарушението на частната фирма продължават да залежават в кабинета на Надя Донкинска, което предизвиква много въпроси сред нейните подчинени. Любопитното е, че и в самата заповед за възлагането на проверките на държавните имоти пише, че лично областният управител ще следи процедурите да бъдат извършени спрямо действащото законодателство.
Въпреки посещенията на двете комисии, Красимир Ангелов продължава да е узурпирал държавните сгради и не ги е напуснал. В правова държава това не би било е възможно. Бизнесмен, който веднъж е гонен с полиция от същите помещения и срещу когото областна администрация води дело в съда, да си позволи отново да ги превземе и да не му пука, че това е документирано по категоричен начин?! Звучи странно.
При този развой на отношенията между частната фирма и областната администрация е логично да се допусне, че бизнесменът е получил уверения, че няма да бъде принуден да освободи държавния имот. Въпросът е кой има властта да му гарантира, че ще продължава да владее сградите, без да се налага да плаща наем за това и без да е участвал в търг за отдаването им под наем?
В цялата тази история неволно участие има и циментовият завод „Холсим“, който пък е собственик на земята под сградите.
В белите държави някой смел прокурор би се самосезирал и би извърши проверка защо протоколи от приключили проверки, пълни с констатации за нарушения, не се завеждат в деловодството на областната администрация? Каква е цената на този компромис, кой я плаща и на кого? За обществото този пъзел е лесен за нареждане, тъй като частите в него са малко…
08.01.2024, 08:50 часа
5720 7
Коментари

Мата Хари

09.01.2024, 21:45 часа
Мечо къде ходиш, идвах до служебното апартаментче, чуках а теб те няма. Да ти сложат звънец още утре. Поискай си. Ще те изпапкам като еклерче миличак.

Коко

08.01.2024, 22:30 часа
Няма ли Министерски съвет?! Някой да го сезира или току виж да се самосезира ... все е имало дъно в тази институция, но такава чутовна некомпетентност ....

Мата Хари

08.01.2024, 22:19 часа
А за юриста Горански не пишете, добре ли е в служебното апартаментче, има ли си всички удобства? Да намина да го навестя и аз, няма само шефката му да топи в пръжките с лук от закланото прасе от село и топлата питка. Аз си ям всичко и от цигани ям.

Народен лечител

08.01.2024, 18:34 часа
Тази е дъното!

Do poslednia

08.01.2024, 15:40 часа
Za tia parichki chichko Kalincho MANEKENCHETO moje i cirkov artist da stane,znae li niakoi,,,Pri toia cirk v darjavata vsichko moje!!!!!!

Donkinskata

08.01.2024, 15:37 часа
i tia kato kmeta,,,Toia pak si dal zaplata 5 xlv..SRAM I POZOR!!!!Toi veche ima novo ime KALIN MANEKENA Zashto li!! Amizabelejete go vseki den e po mediite t s kalpak,tu s fes,narodna nosia,stroitelna kaska i ......v zavisimost ot koniukturata!!!!

Коце

08.01.2024, 15:03 часа
Така става, когато се смени кон с кокошка.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha