Ето кои отбори ще представят Берковица на областния етап от Ученическите игри

Ето кои отбори ще представят Берковица на областния етап от Ученическите игри Приключиха спортните прояви на учениците в общинските състезания „Ученически игри 2023-2024“ в Берковица. Състезанията са включени в Националния спортен календар на Министерството на образованието и науката. Те се провеждат в три възрастови групи: момчета и момичета (V-VII клас), юноши и девойки (VIII-X клас) и юноши и девойки (XI-XII клас)  в четири етапа: вътрешно училищни и общински, областни, зонални и финални.
Общо 15 отбора от Берковица взеха участие в надпреварата, а учениците от училищата на територията на града се състезаваха в спортовете волейбол и футбол. 
На областно първенство по волейбол във възрастова група V-VII клас при момичетата се класира отбора на Трето ОУ „Иван Вазов“, а при момчетата - Второ ОУ "Христо Смирненски".
В по-голямата възрастова група Лесотехническа професионална гимназия ще представи Берковица с волейболните отбори от VIII-X клас (юноши) и XI-XII клас (девойки).
На областно първенство по футбол във възрастова група  V-VII клас се класира Второ ОУ "Христо Смирненски".
При юноши VIII-X клас се класира ЛПГ, а при най-големите (XI-XII клас), възпитаниците на Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“ ще представят града след драматичен футболен мач с 2:1 срещу отбора на ЛПГ.
Всички отбори, участвали в ученическите игри, получиха по една вкусна торта от ръководството на Община Берковица.
Класиралите се отбори продължават своето участие във втори етап – областни състезания на Ученически игри 2023/2024  в Монтана.
Община Берковица пожелава успех и достойно представяне на отборите в предстоящата надпревара на областно ниво.
02.02.2024, 13:48 часа
393 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha