Добра новина! Простреляното във Враца дете е изведено от реанимацията на "Пирогов"

Добра новина! Простреляното във Враца дете е изведено от реанимацията на "Пирогов" 2-годишното дете, което беше транспортирано до „Пирогов“ с хеликоптер от Враца и оперирано по спешност след огнестрелно нараняване, вече е изведено от реанимация, съобщиха от пресцентъра на многопрофилната болница в София.

Трагедия край Враца! Гръмнаха в главата дете на 1.5 години, хеликоптер лети към болница в София /снимки/

На 13 април тази година детето беше транспортирано след прострелване в главата с въздушна пушка. В момента, в който състоянието му позволи, екипът на проф. Габровски го оперира по спешност.
Пироговските неврохирурзи извадиха проектила от мозъка на детето, което спомогна състоянието му да се стабилизира по-бързо. След операцията детето беше настанено за интензивно лечение и активно наблюдение в детската реанимация на университетската спешна болница "Пирогов" в продължение на повече от 2 седмици.

Добри новини от „Пирогов“! Операцията на простреляното в главата дете от Враца премина успешно

Към момента 2-годишното дете е настанено в Детската неврохирургия на "Пирогов". Огнестрелното нараняване, заради което беше транспортирано, е изключително тежко. Проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех, посочват от болницата.
Тежкият инцидент с детето стана на 13 април по време на игра в кв. „Кулата“ във Враца. Първоначално родителите казаха, че то е паднало от столче. При преглед в болницата в града със скенер обаче се установи, че има сачма в главата.
По-късно стана ясно, че огнестрелното оръжие е било в ръцете на 11-годишно момче, роднина на малкото дете.
Дядото на децата е извадил пушката си, за да стреля по свраки. Няколко пъти е зареждал и изпразвал оръжието. След като изпратил 11-годишното дете до магазина, за да купи сладолед, отново заредил пушката и я оставил на масата. Така, когато то се прибрало, не знаело, че е заредена.
Слез злополучния изстрел незабавно е подаден сигнал на тел. 112 и пострадалото дете е транспортирано във врачанската болница. Там медиците бързо установяват, че раната е несъвместима с живота му и искат помощ от София.
Военен хеликоптер кацна в двора на МБАЛ „Христо Ботев“, за да транспортира пострадалото дете от Враца до столицата.
Семейството на пострадалото дете е от село Галатин. Майката и бащата са 20-годишни и са били на гости на свои близки във Враца.
30.04.2024, 10:34 часа
2066 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha