Разгеле! До месец започва ремонтът на пътя до Леденика

Разгеле! До месец започва ремонтът на пътя до Леденика В края на юни или началото на юли се планира да започне дългоочакваният основен ремонт на тотално разбития път до пещера Леденика, съобщи днес кметът на Враца Калин Каменов.
Припомняме, че процедурите по събиране на оферти и избор на изпълнител се проточиха дълго и до обществото не достигаше информация за развитието на проекта. 
В момента от общината очакват окончателното решение на ВАС за обжалването на избора на изпълнител, за да дадат официален старт на ремонтите дейности по отсечката. Избраният изпълнител е дал уверението си, че след решението на ВАС и когато изпълнителите по водния цикъл довършат дейностите си по обектите в участъка, веднага ще започнат работа по рехабилитация на пътя.
„В момента фирмата, която ще работи по обекта вече прави геодезически заснемания по Крайречен булевард и по ул. „Христо Ботев“, тъй като двете отсечки са част от трасето. Но преди това трябва да завършат дейностите по Етап І и Етап ІІ, които имат допирни точки с трасето, за да се пристъпи към асфалтиране“, каза кметът.
Припомняме, че проектът е на стойност 12 000 000 лева, финансиран от оперативна програма „Региони в растеж 2014 - 2020" на Европейския съюз. Трасето е с дължина 18 километра, като включително подходите и пътните възли към него ще бъдат основно ремонтирани.
22.05.2017, 12:09 часа
4088 3
Коментари

Калин Каменов

28.05.2017, 18:30 часа
Фотото ще заграби още имоти, да му е сладко. Нагли гербери.

Не вервам

28.05.2017, 18:30 часа
Нали не е Първи април?

Име

28.05.2017, 18:30 часа
Брей, само добри новини. Успех с тежките начинания на кметския екип!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha