Тодор Алексиев: Моят приоритет винаги са били хората

Тодор Алексиев: Моят приоритет винаги са били хората Тодор Алексиев управлява oбщина Хайредин от осем години. В момента е кандидат за трети кметски мандат.
Роден е през 1970 година в село Хайредин. По време на неговото управление Oбщината печели и реализира редица проекти. Подобрява се инфраструктурата. Явна за всички е и грижата за училищата и детските градини. Младите хора все по-рядко напускат общината.

Г-н Алексиев, каква беше община Хайредин, когато поехте управлението и каква е днес, след осем години под Вашето ръководство и това на Вашия екип?
Когато встъпих в длъжност преди осем години, заварих община Хайредин в трагично състояние.
Още си спомням, как като гражданин на тази община се почувствах унизен от състоянието, в което се намираше тя. В същото време изпитвах негодувание към бившите кметове. Задавах си и въпроса, защо са позволили родното им място да изпадне до такова немощно състояние.
Това обаче, което най-много ме притесни беше, че детските градини бяха с твърде малко деца. Базата им не беше ремонтирана, покривите течаха, нямаше дърва за зимата. Училищата бяха останали с минимален брой ученици. Никой не беше работил, за да привлече нашите деца да останат в домовете си, а не да търсят добро образование в други населени места.
Улиците в общината бяха в трагично състояние, като дори имаше почти непроходими участъци. Имаше липси в общинската собственост.
Мога още дълго да говоря по тази тема, но ще обобщя това, което заварих така:  мизерията чукаше на вратата на общината.

Днес нещата видимо са подобрени, как успяхте да се справите особено след картината, която описахте?
През тези осем години доказах, че с моя екип можем да се справим със старите проблеми и предизвикателства и да търсим други, по-добри нива на живота тук. Постигнахме го с много работа, но лесно няма, нито пък има училища за кметове.
Ако си отговорен човек обаче, нещата се получават.
Радвам се също, че за това време и хората се научиха да бъдат много по-критични към мен и моя екип, защото така те участват по-активно и в социалния живот на това малко населено място. Показват ми в каква посока трябва да вървя.

Направете кратка ретроспекция на свършеното дотук?
Накратко казано ние заличихме 20 години безхаберие.
Във всички населени места на общината изградихме редица социални и обществено значими придобивки за местното население.
Подобрихме инфраструктурата и ще продължаваме да работим по този проблем, докато не станем желана от инвеститорите община.
Върнахме традициите в спорта. Възстановихме състезанията по конен спорт и посрещаме състезатели и гости от цяла България. Общината подкрепя и футбола. В момента имаме четири отбора, които отбелязват много добри резултати. Радващо е, че към нашите отбори и футболисти има голям интерес и това означава, че се справяме добре.
Грижим се за културния живот, като подпомагаме читалищата и самодейците, за младите хора, създаваме удобства за пенсионерите.
Спечелихме и реализирахме множество проекти. В новия мандат предстои изцяло да бъдат реновирани училището и детската градина в Хайредин.
Погрижили сме се и за филиалите на детското заведение, както и за училищата в селата.
Предстои реализацията на нови проекти.

Какъв ще бъде Вашият приоритет, ако бъдете избран отново?
Моят приоритет винаги са били хората. Техният живот да бъде по-добър, те да искат да останат в родното си място. В новия мандат освен, че ще продължа да работя заедно с моя екип, за да подобрим още повече живота в общината, приоритетно ще се насоча към привличането на инвеститори.
Искам хората да имат приличен и достоен живот тук. Както винаги съм казвал,  ние велики неща тук не можем да направим, но е необходимо да ходим по земята с такива крачки и темпове, че да живеем нормално. Ние трябва с разум да крачим по земята, а не да мислим за неща, които не можем да свършим. На първо място се налага най-вече да сме мислещи и дейни хора, милеещи за родното си място.

Малко са кметовете, които след осем години управление гледат спокойно хората в очите, Вие как го постигнахте?
Цял живот съм прекарал в тази община и село. Хората тук ги познавам  добре, знам техните нрави, нужди и проблеми. Не се притеснявам да гледам хората в очите, да разговарям пряко с тях и те знаят, че аз съм достъпен и като кмет, и като обикновен човек, защото съм един от тях.
Във всяка една местност и кътче, на всяка една улица зная какво трябва да се прави и извърши. Сигурен съм, че и те знаят, че ако отново ми гласуват доверия аз отново ще бъда кмет на всички, защото гледам еднакво както на първия гласувал за мен, така и на най-големите ми политически опоненти. Старая се да помогна на всички.
Бих искал да кажа на жителите на община Хайредин да бъдат умни на 27 октомври, да мислят за себе си и за своето добро. Да дадат доверието си на този, който ги подкрепя и работи за тях.
Защото родните ни земи се нуждаят от млади и кадърни хора, които възнамеряват да живеят добре не някъде другаде, а тук - в община Хайредин.

Гласувайте за Тодор Алексиев за кмет на община Хайредин с № 68 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
23.10.2019, 13:42 часа
885 0