Община Мездра: Не подавайте фалшиви сигнали за нарушения на противоепидемичните мерки /снимка/

Община Мездра: Не подавайте фалшиви сигнали за нарушения на противоепидемичните мерки /снимка/ Община Мездра призовава гражданите да подават достоверни сигнали за нарушения на противоепидемичните мерки, съобщиха от местната администрация.
„Във връзка със зачестилите случаи на фалшиви сигнали за нарушения на противоепидемичните мерки, подадени на горещите телефони, Община Мездра призовава гражданите за добросъвестно и отговорно отношение, когато сигнализират за извършени нарушения на разпоредбите на здравните власти в Република България и на заповедите на кмета на общината!    
Моля, подавайте само сигнали с достоверна, проверена и своевременна информация!
При подаване на сигнали от Ваша страна е необходимо да предоставите следните данни: трите си имена, актуален адрес и телефон за контакт.
Анонимни сигнали няма да бъдат проверявани!
Желателно е да изпратите доказателствен (снимков) материал, потвърждаващ извършените нарушения. Това ще повиши възможността за по-ефективни действия от наша страна при проверката на сигналите, подадени от Вас.
Сигнали за нарушения на противоепидемичните мерки, се приемат на телефони:
0885 22 46 08, 0894 46 60 21 и 0910 915 10 - Районно управление „Полиция“ - Мездра,
0885 69 55 04 и 0910/ 9 21 02 - Дежурен в Община Мездра, както и на Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112.
Напомняме, че съгласно разпоредбите на чл. 326, ал. 1 от Наказателния кодекс: „Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години“, а съгласно ал. 2 от същия член: „Ако от деянието по ал. 1 са настъпили значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева.“
 
30.03.2020, 12:47 часа
1570 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha