Право на отговор: От ЧЕЗ отричат да имат вина за случая с незаконното прикачване във Враца

Право на отговор: От ЧЕЗ отричат да имат вина за случая с незаконното прикачване във Враца В редакцията на агенция BulNews пристигна право на отговор по повод публикация "Врачани пропищяха от съсед, който нагло краде ток, от ЧЕЗ нехаят“. От дружеството излязоха с позиция за незаконното прикачване във Враца. 
Публикуваме правото на отговор без редакторска намеса: 

Уважаеми колеги,
Във връзка с Ваша публикация „Врачани пропищяха от съсед, който нагло краде ток, от ЧЕЗ нехаят“ от 28.03.2020 г., Ви  информираме, че позицията на ЧЕЗ не беше потърсена и отразена, а статията е недостоверна и необективна. Предлагаме на Вашето внимание факти, като чрез тях желаем да се възползваме от правото си на отговор във Вашата медия:
ЧЕЗ Разпределение България е извършвала многократно проверки на посочения адрес. Последната проверка е проведена на 04.03.2020 г.  Електрозахранването на клиента е прекъснато и са предприети технически мерки за ограничаване на възможността му да се присъединява незаконно. По неофициални сведения на съседи, клиентът се прикачва към мрежата в късните часове на вечерта, като използва удължители в общите части на сградата и застрашава нейната сигурност.  До този момент ЧЕЗ Разпределение е издала 14 констативни протокола за кражба на електроенергия на посоченото лице. През 2019 г., след пореден констативен протокол, съставен от екип на дружеството, ЧЕЗ изпрати сигнал до Районна прокуратура Враца, във връзка с извършено престъпление по чл. 234B от Наказателния кодекс.  На проверката е присъствал  представител на МВР Враца, който е получил протокола.  До момента дружеството е извършило всички необходими действия, в рамките на своите правомощия.
Уважаеми колеги, ЧЕЗ е  отговорна и прозрачна компания и ние винаги имаме готовност да предоставим достоверна информация, свързана с конкретни казуси. Възможностите за контакт с нас са публично обявени, затова винаги, когато имате нужда от такава информация, можете да се свържете с нас за коректната информираност на обществото и защита на обществения интерес, каквито са функциите на медиите.
Очакваме правото ни на отговор да бъде зачетено.
С уважение,
Пресцентър ЧЕЗ


 
31.03.2020, 10:16 часа
1334 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha