Атанас Атанасов е новият старши треньор на "Монтана"

Атанас Атанасов е новият старши треньор на "Монтана" От "Монтана" обявиха името на новия старши треньор на отбора. Това е 51-годишнният варненски спец Атанас Атанасов-Орела, който ще наследи на поста Никола Спасов, който напусна този свят миналия понеделник.
„С Наско се разбрахме бързо по телефона. Той трябва да пристигне днес, а утре ще бъде представен пред футболистите и да ги изведе за първа тренировка“, заяви президентът на клуба Румен Панайотов.
За Атанасов това ще е четвъртото му завръщане начело на "Монтана". Първото му назначение бе в края на декември 2011 г., когато дойде на мястото на Стефан Грозданов и изведе монтанци до 11-то място в класирането на тогавашната „А“ група пред "Ботев" (Пловдив), "Локомотив" (София), "Видима-Раковски" (Севлиево), "Калиакра" (Каварна) и "Светкавица" (Търговище).
На 20 април 2017 г. Атанас Атанасов акостира за втори път на стадион „Огоста“, заменяйки на поста подалия оставка Атанас Джабмазки. Той бе предпочетен измежду трима-четирима специалисти с надеждата да спаси отбора от изпадане. За краткия си престой от последен в класирането в елита, Атанасов изведе "Монтана" до го бараж за оцеляване, но го изгуби драматично от "Септември" (София).
В предпоследния ден на април 2019 г. Атанас Атанасов бе представен за трети път като новия старши треньор на "Монтана". Тогава той наследи на пожар на поста Стефан Генов.
Под негово ръководство отборът спечели и четирите си шампионатни срещи от първенството на Втора лига (3:1 "Струмска слава" (Радомир), 2:1 "Литекс" (Ловеч), 2:0 "Пирин" (Благоевград), 2:1 "Несебър"), класира се на второ място след "Царско село" и пред "Арда" (Кърджали), но загуби на баража от столичния "Витоша" с 3:0. Въпреки, че от ръководството на клуба искаха да го задържат той Атанасов предпочете да се прибере обратно при семейството си в родната Варна.
Освен като треньор Наско ще остане в историята на "Монтана" и като футболист. Той бе част от отбора при първото му участие в елита през сезон 1994-1995 г. Атанасов бе неизменен титуляр в схемата на треньора Димитър Алексиев и през най-силния сезон на монтанци в „А“ група 1995-1996 г. Тогава негови съотборници бяха Румен Панайотов, Илия Груев, Ангел Червенков, Георги Шейтанов, Петко Петков, Дилян Иванов, Саид Ибраимов, Тодор Праматаров и др.
01.12.2020, 14:48 часа
1295 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha