Добро начало! Смел „Ботев“ /Враца/ взе точка от „Локомотив“ в Пловдив /снимки/

Добро начало! Смел „Ботев“ /Враца/ взе точка от „Локомотив“ в Пловдив /снимки/ "Локомотив" (Пловдив) и "Ботев" (Враца) завършиха наравно при резултат 0:0 в среща от 19-ия кръг на efbet Лига.
„Двубоят бе последен от неделния ден и беше очакван с голям интерес от феновете на пловдивчани, които имаха възможността да посетят за първи път новата трибуна „Бесика“. Двубоят бе доста равностоен, като на моменти и двата тима имаха възможност да отбележат.
Новият сектор за феновете на "Локомотив" приюти голяма част от привържениците, след като в края на миналата година бе съборена трибуна „Спортклуб“, а работата по Южния сектор продължава с пълна сила.
От своя страна "Ботев" (Враца) дойде в Пловдив с мисъл за трите точки, които да помогнат на тима в битката му за оцеляване в елита. Воденият от наставника Даниел Моралес тим се подсили в последните дни с бившия футболист на "Локомотив" Момчил Цветанов. Чико обаче няма да бъде на разположение на врачани за днешния мач. 
В дните преди мача врачани проведоха 5-дневен лагер в Стара Загора, тъй като снегът и студеното време под Околчица не позволяваха нормален тренировъчен процес.
В 12-ата минута пред Петър Витанов се откри добра възможност да шутира с десния крак, но той прати топката право в трибуна Бесика. В 17-ата минута домакините развиха добра атака, при която Витанов беше намерен в наказателното поле. Той с едно докосване върна назад към свободния Бабакар Дион, чийто удар беше блокиран от Диего Фераресо. При добавката Димитър Илиев прати топката във вратата, но капитанът на "Локомотив" бе в положение на засада и страничният съдия вдигна своя флаг.
В 29-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, които бяха подминати. ВАР също не се задейства, въпреки че Меси Биатумусока сякаш игра неволно с ръка при удара на Ерик Сорга и последвалия рикошет в тялото на друг защитник в зелено. В 33-ата минута Биатумусока надскочи всички в наказателното поле след центриране от фаул. Ударът му с глава обаче не беше точен. 
В 38-ата минута Димитър Илиев загуби топката в опасна зона. "Ботев" разви бърза атака и пред Мирослав Маринов се откри чудесна възможност да шутира. Последва удар в долния ляв ъгъл на вратата, който Динко Хоркаш парира с блестящ плонж. Четири минути по-късно Стефан Гаврилов спечели няколко метра си дрибъл, след което стреля, но не намери добре топката и тя попадна в ръцете на Хоркаш.
В 50-ата минута Красимир Костов улови далечен шут на Йосип Томашевич, който нямаше необходимата сила. В 58-ата минута Диего Фераресо отне топката и влезе остро в наказателното поле, но прати удара си в аут. Веднага след това коварен шут на Мирослав Маринов беше блокиран от защитник, топката описа коварна парабола и падна точно под горната греда. Динко Хоркаш внимаваше и с една ръка успя да избие в корнер.
В 61-ата минута влезлият от резервната скамейка Джовани пусна пас в коридор към Бабакар Дион. Крилото успя да се промуши зад гърба на защитник, но не нанесе достатъчно добър удар, с който да преодолее стража Костов. В 71-ата минута Димитър Илиев стреля в аут, а секунди по-късно Джовани прати топката в ръцете на вратаря на гостите. В 83-ата минута удар от движение на Ивайло Димитров - Косъма премина на метър над напречната греда. 
В заключителните минути на двубоя Даниел Генов можеше да реши всичко с шут от границата на наказателното поле. Нападателят имаше доста време да насочи удара си, но прати топката право в Хоркаш. В добавеното време Джовани стреля от фаул право в обсега на стража.

"Локомотив" (Пловдив) - "Ботев" (Враца) 0:0

Стартови състави: 

"Локомотив": 23. Динко Хоркаш, 99. Джовани Трупе, 50. Йосип Томашевич, 20. Милош Петрович, 13. Матеус Да Силва, 15. Пиер Зебли, 34. Петър Витанов, 7. Бабакар Дион, 19. Денислав Александров, 14. Димитър Илиев, 9. Ерик Сорга;

"Ботев": 76. Красимир Костов, 4. Луиз Соарес, 6. Антонио Георгиев, 8. Диего Фераресо, 15. Мирослав Маринов, 19. Браян Переа, 20. Меси Биатумусока, 23. Браян Мендоса, 24. Стефан Гаврилов, 29. Клери Сербер, 37. Том Рапнуи;

Стадион: "Локомотив", Пловдив

Съдия: Станислав Тодоров 
Начало: 16:45 часа
12.02.2023, 18:55 часа
1566 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha