Има нови срокове за водния цикъл на Враца

Има нови срокове за водния цикъл на Враца

Има нови срокове, в които изпълнителите на двата етапа на водния цикъл - подмяната на канализацията и реконструкцията на водопроводната мрежа на Враца, трябва да приключат работата си. Етап 1 би трябвало да бъде завършен на 6 май, а фирмите, които изпълняват втория етап – в края на юни. По част от новия водопровод вече се подава вода. Присъединени към системата са абонати по централни булеварди и улици във Враца и голяма част от домакинствата в квартал Кулата. През последния месец изпълнителите увеличиха екипите си и сега те са общо 15 групи.
Изпълнителите на етап 1 от договорени 29 километра канализация са изпълнили 15.684 километра. От договорените 43 километра водопровод са изпълнени 28.32 километра, а усвоените средства са 41% от общата стойност.
През последните седмици са изпълнени канализационни клонове в квартал Кулата, жилищните комплекси „Сениче“ и „Дъбника“, по улиците „Рила“ и „Изгрев“ и при блокове „Чавдар“. Изградени са и сградни отклонения в 3 квартала и центъра на града. Предаден е и нов график от строителите със срок на изпълнение 6 май тази година.
Изпълнителите на етап 2 от договорените 17 километра канализация са завършили 11.782 километра, а от договорените 34 километра водопровод - 22.872 километра. Усвоените средства са в размер на 33% от стойността на договора. Екипите са изпълнявали канализация в квартал Бистрец, в центъра на града и по няколко улици, изградени са и сградни отклонения. Строителят е представил на инженера график със срок за завършване в края на юни.
По двата етапа продължава работата по превключването към новите водопроводи. Стремежът на изпълнителите е да завършат изцяло водопроводите в кварталите „Дъбника“, „Сениче“, Бистрец, централната градска част, водопровода за Мездра и връзките към напорните резервоари и сградните отклонения.
 

30.01.2015, 12:39 часа
772 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha