Сигнал до BulNews: Дървена мафия вършее във Врачанско, вижте шокиращи разкрития за шуробаджанащина, конфликт на интереси и корупция

Сигнал до BulNews: Дървена мафия вършее във Врачанско, вижте шокиращи разкрития за шуробаджанащина, конфликт на интереси и корупция Дървена мафия вършее във Врачанско. Това се твърди в сигнал до агенция BulNews за шуробаджанащина, корупция и конфликт на интереси в институциите, отговарящи за горския фонд в региона. 
Шокиращи разкрития за схемите, по които някои хора се замогват, направи източник, пожелал анонимност. По думите му, несменяемата шефка на ДГС-Мездра инж. Евгения Христова, се е обградила от свои близки, с чиято помощ се задържа на поста толкова време. 
Инж. Христова е начело на горското стопанство, в което влизат общините Мездра и Роман, от близо 16 години. През това време тя е изградила сложна мрежа от свои приближени, с чиято помощ, по думите на нашия източник, върти хитри схеми. 
В ръководената от дамата институция цари шуробаджанащина. Трима от служителите са кръвни роднини – двама братя и техен братовчед, а други две служителки са майка и дъщеря. Подобни близки родствени отношения са недопустими в държавни структури, тъй като представляват явен конфликт на интереси. 
Това обаче не притеснява шефката инж. Христова. Самата тя 10 години е била под прекия контрол не на кой да е, а на собствения си съпруг. Инж. Момчил Костадинов е бил главен горски инспектор в РДГ – Берковица. Незнайно защо обаче, инж. Костадинов е бил назначен да следи за работата на горските стопанства в област Враца, в това число и това в Мездра. На практика човекът, който трябва да упражнява контрол и да не допуска извършването на порочни действия, трябва при констатирани такива да санкционира собствената си жена. Преди две години, след множество сигнали, инж. Костадинов е бил освободен от поста си, но царуването на половинката му в Мездра продължава.  
Въпреки че вече е лишена от присъствието на мъжа си в своята работа, инж. Христова все пак остава заобиколена от свои близки. Нейна сестра е Кристина Комитска, която работи като експерт стопанска дейност в Северозападно държавно предприятие, под чиято шапка са всички държавни горски стопанства в областите Видин, Монтана, Враца и Плевен, както и части от Ловеч и София. Там е и мястото, където се приемат оферти за закупуване на частни гори за комасация с държавните. Неин съпруг пък е бившият заместник областен управител на Враца и ексдиректор на областната дирекция „Земеделие“ Мирослав Комитски. 
Докъде точно се простира мрежата на напористата шефка не е ясно. Факт е обаче, че веригата е дълга, а кой и как се облагодетелства от сложните отношения в нея можем само да гадаем.
Разкритията на агенция BulNews обаче няма да спрат дотук. Очаквайте съвсем скоро да разплетем и да ви покажем някои от схемите на дървената мафия във Врачанско и какви плодове берат участниците в нея.  
 
08.02.2024, 08:50 часа
643304 11
Коментари

запознат

21.02.2024, 08:26 часа
В имот с незаконно строителство не се издава разрешение за ново строителство преди да се бутне незаконното. Демек всичко е незаконно нищо, че кмета прикрива, защото той отговаря за тези строежи.Тъща му се хвалила как ще си строят незаконно

виж ти

12.02.2024, 23:05 часа
Погледнете снимките в Facebook. Почивка след почивка.

Ще се сетите

08.02.2024, 17:58 часа
Ами как мислите печели изборите тоя като гражданите са пропищели от него и беззаконията му Кой му купува гласовете а Кои са в общината а

Пенко

08.02.2024, 17:40 часа
Мездра се управлява от Мафията

ООооооо

08.02.2024, 17:39 часа
Той кмета на новата си тъща до незаконната й къща нова разреши да направят през 2023 на самия център на града и потърпевшите познавам как ги лъже хората само нооо...

ицо

08.02.2024, 13:15 часа
В Мездра се краде много и кмета си прави пас защото и той е в схемите много лесно се прави проверка как негови приближени за 2 . 3 години станаха милионери от дьрва но в малките градове закони за тях няма !!!

Генко

08.02.2024, 11:40 часа
Тия са се оплели като свински черва. При Комитски също ще е интересно, ако се разрови малко.

инж.Йорданов

08.02.2024, 11:09 часа
Г-Н Бузов,жалко,че се подвеждате по клеветите на доказан дърварски бос,който два часа е управител на онкото,а 10 часа е в собствения си дърварски бизнес,който владее до съвършенство и схемите по кражбите,завистта ще го убие?

Tomov

08.02.2024, 09:31 часа
Нямам търпение да я махнат и да си крадна дърва на спокоиствие!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha