Препечената пържола носи Алцхаймер

Препечената пържола носи Алцхаймер

Препечената храна води до опасната болест Алцхаймер, разкриха експерти по храните. След множество изследвания е открита пряка връзка между така наречената гликация в храните в резултат на готвенето при висока температура и риска от развитие на болестта на Алцхаймер. Гликацията е процес, при който захарта се свързва с протеин или мазнина в отсъствието на ензим, който да контролира тази реакция. Това уврежда кръвоносните съдове, като по този начин ни прави по-предразположени към хормонални смущения, сърдечно-съдови, мозъчни и други заболявания, обясняват експертите. Според тях в никакъв случай не бива да запичаме храната до получаването на кафяв повърхностен слой. Именно любимата коричка на пилето или препечените картофки могат да са много коварни и да докарат Алцхаймер. В България са регистрирани около 60 хиляди случая на коварната болест. Специалистите съветват да приготвяте месните ястия продължително и на ниска температура. Освен това не бива да ядете прегорели на тостера филии.

28.02.2015, 11:05 часа
529 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha