Симеон грабна куфарчето със 100 000 лв. в MasterChef

Симеон грабна куфарчето със 100 000 лв. в MasterChef

С победоносен вик на Симеон завърши първото издание на MasterChef. Той спечели финалната битка срещу Елена и заслужи похвалите на журито - Петър, Виктор и Андре.
Двамата имаха задачата да приготвят тристепенно меню пред най-близките си хора и участниците, които напуснаха надпреварата на по-ранен етап.
За предястие Елена заложи на маринована сьомга в цвекло с треска и папая, докато Симеон сервира рол от авокадо със снежен рак и манго. Основните им кулинарни шедьоври пък бяха съответно агнешко с манатарки и кускус срещу телешко с гъши дроб и френско ризото.
Оценките на журито бяха кратки и може да се обобщят с една дума - съвършени. Грешки почти липсваха, а оценяващите бяха категорични, че ястията са достойни за всеки петзвезден ресторант и не всеки професионален готвач би се справил по този перфектен начин.
Петър, Виктор и Андре бяха поставени в затруднено положение, а десертът трябваше да наклони везните в полза на един от състезателите.
Симеон погали небцата им с лимоново сабайонено парфе с лешникови пури, а Елена им приготви шоколадов кейк с вишни.
В крайна сметка носител на званието "Първи MasterChef" на България стана Симеон, а към престижната титла беше добавено и голямата награда - куфарче със 100 000 лева.
Симеон посвети победата на семейството и приятелите си, които са повярвали в него след трудните моменти в неговия живот.
 

03.06.2015, 09:47 часа
807 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha