Едно дете е убито, а две са изнасилени в Монтанско

Едно дете е убито, а две са изнасилени в Монтанско Едно дете е убито, три са станали жертва на грабежи, две са изнасилени, със седем е блудствано, 17 са обрани, а 9 са били под полицейска закрила. Това показват данните на областната дирекция на полицията в Монтана за 2015 година. Общо 59 са пострадалите от престъпления деца, като 30 от тях са непълнолетни, а останалите малолетни. На четири от децата са нанесени телесни повреди.
Жертва на убийство е новородено. През лятото на миналата година случаят в ломското село Игнатово потресе всички. Тогава бебе намери смъртта си в тоалетна минути, след като дойде на бял свят.
Арестуван за престъплението бе бащата – Васил, а животът на майката - Силвия спасиха лекарите в ломската болница. Пред разследващите Васил разказа, че е изхвърлил детето си по нейно настояване. Аутопсията показа, че момиченцето е родено живо.
Делото за убийството на бебето все още не е приключило. Не е ясно дали Силвия ще понесе наказателна отговорност за подбудителство или фактическият извършител на убийството – бащата Васил, ще е единственият с присъда.
Силвия и Васил имат още две деца от връзката си. Отглеждат ги техни близки в село Долни Цибър.
22.02.2016, 15:37 часа
650 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha