Посмъртно удостояват Вальо Танов за почетен гражданин

Посмъртно удостояват Вальо Танов за почетен гражданин Посмъртно удостояване със званието “Почетен гражданин на град Русе” на генерал-майор Ваньо Митков Танов за неговите значими постижения и резултати в областта на борбата с престъпността и контрабандата.
Такова предложение в постъпило в Общински съвет - Русе, внесено от общински съветници, става ясно от докладна записка, внесена в местния парламент от името на неговия председател чл.-кор. проф. Христо Белоев. 
Предложението е разгледано на заседание на Председателския съвет, проведено на 18.03.2016г, в следствие на което съветът излезе със становище генерал-майор Ваньо Танов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Русе“, предава Topnovini.bg Мотивите на Председателския съвет са идентични с тези изложени в полученото от общинските съветници предложение. Мотивите за предложението се подкрепят от цялата биография на нашия съгражданин, посветил живота си на борбата с престъпността, се казва в предложението. 
Ген. Ваньо Танов почина внезапно на 29 февруари, а поклонението пред тленните му останки събра в Русе множество политици и държавници. 
Голяма част от професионалния му път е извървяна именно в Русе, където през 1995 става началник на Второ РПУ- Русе, което постига най-добрите резултати в България. За това предсрочно е произведен в майор. През 1998 г. той оглавява регионално звено „Полиция” в РДВР – Русе. От 2002 г. Ваньо Танов оглавява РДВР-Русе. С указ на президента през 2004 година е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР. През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. До смъртта си ген. Танов бе директор на агенция "Митници".
11.04.2016, 15:45 часа
1152 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha