Погребаха в кафеварка създателя й

Погребаха в кафеварка създателя й

Мъжът направил кафеварките световно известни Ренато Биалети, почина миналата седмица на 93 години и беше погребан в урна във формата на една от неговите Bialetti, пише profit.bg.
Кралят на кафето Биалети беше кремиран в родния му град Казале Корте Черо, благословен от свещеник и погребан до тялото на съпругата му. Изданието La Stampa пише, че трите му деца са решили да почетат баща си, като погребат праха му в урна във формата на култовата кафеварка.
Биалети всъщност не е изобретателят на Moka, но се счита за неин създател, тъй като именно той я популяриза и я налага на световния пазар. Мъж на име Луиджи ди Понти проектира уреда през 1933 г. и продава патента на бащата на Ренато - Алфонсо Биалети, който търгува с алуминий. Продажбите на изобретението не били особено добри при стария Биалети, но Ренато има по-големи мечти, когато поема бизнеса през 40-те години на миналия век.
Той прави бизнеса успешен - той инвестира сериозно и се превръща в модел на известното мустакато човече, станало символ на кафеварката.
Повече от 300 млн. кафеварки Bialetti са били продадени по света от 40-те години на миналия век досега.

20.02.2016, 13:38 часа
1067 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha