Вентилатори дали на късо и подпалили влака Бургас-София

Вентилатори дали на късо и подпалили влака Бургас-София Технически проблем е причината за пожара във влака Бургас-София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.На 13 април около 23.15 часа в Районно управление – Айтос е получено съобщение за пожар във влака от Бургас към София, възникнал в близост до жп прелез село Карагеоргиево. Установено е, че в композицията от две машини и шест вагона (едната машина била в неработещо състояние, а двата вагона в края на влака били спални). 
Около 23 часа по време на движение е усетен мирис на изгорял проводник. 41-годишния машинист и 25-годишния помощник-машинист забелязали, че локомотивът, теглещ композицията, гори в долната си част, като спрели влака и започнали действия по гасенето на огъня (отвън с пожарогасители, а отвътре с противопожарна система на локомотива).
По първоначални данни пожарът е предизвикан от авария на подкошови хоризонтални вентилатори на машината, които дали късо съединение. Огънят е потушен от два противопожарни екипа на РЗПАБ – Айтос и един екип на РЗПАБ – Бургас, състоящи се от един противопожарен автомобил и четири огнеборци.
С влака се превозвали около 60 пътници и служителите от БДЖ, като от инцидента няма пострадали. Извозването на хората е организирано с автобуси. 
Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.
14.04.2016, 09:22 часа
878 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha