Някой избива Топ банкери по цял свят заедно със семействата им

Някой избива Топ банкери по цял свят заедно със семействата им В Западна Европа продължава  серията от мистериозни убийства на високопоставени банкери. Някой ги избива особено  жестоко заедно с техните деца и съпруги. От януари тази година са  убити 14 топ мениджъри на водещи банки, а нито едно от престъпленията не е разкрито.
На 18 април стана известно, че в белгийския град Визе е бил убит 37-годишният директор на BNP Paribas Fortis, заедно със съпругата си и деветгодишния си племенник след стрелба от минаваща кола. Според изявление  на кмета на Визе  Марсел Невен, нищо не може да обясни каква е причината за жестоката стрелба късно през нощта на 18 април. Досега не е намерен убиецът, не е открит и мотива за извършване на престъплението.
Преди това финансовият свят бе озадачен от мистериозното убийство на бившия генерален директор на ABN Amro и неговото семейство, а по-късно стана известна и смъртта на ръководителя на банка Frick & Co. Юрген Фрик в  Лихтенщайн.
Като цяло, без да броим последното убийство, от януари насам в Европа и Съединените щати са загинали 13 банкери. Част от смъртните случаи полицията класифицира като самоубийства, а някои се определят като необясними или просто отказва да разкрие подробности, които само засилва съмненията за умишлени убийства.
 
№1. Уилям Броксмит
58-годишният бивш топ мениджър на Deutsche Bank е бил намерен мъртъв у дома си в центъра на Лондон на 26 януари. Полицията класифицира смъртта му като самоубийство.
 
№2. Карл Слим
51-годишният изпълнителен директор на Tata Motors, е бил намерен мъртъв на четвъртия етаж на Shangri-La Hotel в Банкок на 27 януари.
 
№3. Габриел Маги
39-годишният служител на JP Morgan е починал след падане от покрива на централата на европейската JP Morgan в Лондон на 27 януари.
 
№4. Майк Дюкер
50-годишният главен икономист в Инвестиционната банка на САЩ, е бил намерен мъртъв във Вашингтон.
 
№5. Ричард Тали
57-годишният основател на Title Services, е бил намерен мъртъв по-рано този месец. Смята се, че се е застрелял.
 
№6. Tим Дикинсън
Директорът по комуникациите в британската Swiss Re AG също е починал миналия месец, но обстоятелствата около смъртта му са все още неизвестни.
 
№7. Райън Хенри Крейн
37-годишният топ мениджър на JP Morgan е починал преди няколко седмици. Няма подробности за трагедията, като причина се сочи самоубийство. За смъртта му свидетелства само малък некролог в Stamford Daily Voice.
 
№8. Ли Джунджи
33-годишният банкер от Хонконг е извършил самоубийство, скачайки от покрива на JP Morgan в Хонг Конг през тази седмица.
 
№9. Джеймс Стюарт
Бившият  генерален директор на National Bank of Commerce е намерен мъртъв в Скотсдейл, Аризона, сутринта на 19 февруари. От семейство отказват да назоват причината за смъртта.
 
№10. Едмунд Райли
47-годишният трейдър в Midtown’s Vertical Group  е извършил самоубийство, скачайки под влака.
 
№11. Kенет Белландо
28-годишният трейдър в levy Capital,  който преди това е работил като инвестиционен банков анализатор в JPMorgan, е скочил от прозореца на апартамента си.
 
№12. Ян Петер Шмитман
57-годишният бивш главен изпълнителен директор на банка  ABN Amro Group e  намерен мъртъв в дома си близо до Амстердам с жена си и дъщеря си.
 
№13. Юрген Фрик
48-годишният бивш изпълнителен директор на Bank Frick & Co. e застрелян в гаража на една от финансовите компании в Лихтенщайн.
25.04.2016, 19:03 часа
7147 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha