Чуждестранни ученици се учат на български бит и култура

Чуждестранни ученици се учат на български бит и култура 57 деца и учители от Испания, Италия, Хърватия, Финландия и Полша, са на посещение в следващите дни вСОУ "П. Р. Славейков" във Видин. Учебното заведение отбелязва своя 90-годишен юбилей. По официални данни, то е създадено в далечната 1925 година. 
"Достигнахме до източници, които казват, че училището е построено много преди 1900 година, но още нямаме потвърждение на тези архивни материали", заяви директорът Катя Трифонова. 
Днес гостите имат занимания в тематични работилници-там с перо и мастило преписват азбуката, решават пъзели, запознават се с българския бит и култура, както и с елементите на нашата шевица и глаголицата. 
Даяна Колева от 7-и клас се среща отблизо с морзовата азбука, като изписва изречения на български и английски език чрез този първи метод за пренос на информация, посредством използването на предавател и приемник.
Чуждестранните гости вече са посетили пещерата"Магура" през вчерашния ден. 
"Така те научиха, че нашият български отпечатък в историята на света е съществен и значим", каза още директорът на училището Катя Трифонова.  По думите й, всички изяви през годината са посветени на кръглата годишнина.
Утре се организира тържествен педагогически съвет, а от 18 часа в Драматичния театър ще има концерт "Приятелство без граници".
В четвъртък следва спортен празник в двора на училището - парад на хвърчилата.
На Гергьовден гостите от чужбина са поканени в село Винарово, да разберат повече за празника и да опитат от вкусните български гозби. 
03.05.2016, 16:53 часа
1305 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha