Вицеконсулът на Руската федерация посети село Малорад

Вицеконсулът на Руската федерация посети село Малорад Днес кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова посрещна представител на Руската федерация - вицеконсула Андрей Лосев. По случай 71-годишнината от края на Втората световна война той поднесе венци и цветя пред паметника на летците в село Малорад.
Андрей Лосев изрази изключителната си признателност към кмета на община Борован за това, че ежегодно се организира посрещане на представители на Руската федерация, които почитат паметта на загиналите войници. В България има 70 паметника на жертвите от войната и Федерацията се стреми да поддържа всеки един от тях. Има изработена програма на Руското посолство за поддръжка на паметниците на територията на Република България, финансирана от Руска страна съвместно с привлечени финансови средства от различни места.
На срещата присъства и председателят на движение „Русофили“ Александър Тошев от Мездра, заместник-кметът на община Борован Илияна Донкова и главен специалист „Хуманитарни дейности“ Цветелина Валентинова.
Андрей Лосев изрази готовността си за организирането на бъдещи работни срещи и кандидатстване на община Борован за финансиране по програмата на посолството за поддръжка на паметниците.
След срещата вицеконсулът, заедно със семейството си, посети Малорад. Там беше посрещнат традиционно със хляб и сол. Кметът на селото Цено Цоловски прочете слово и тържествено бяха поднесени венци и цветя.
05.05.2016, 15:24 часа
1221 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha