Село се вдига бунт срещу приют за кучета

Село се вдига бунт срещу приют за кучета Жители на балканското село Черкаски в област Монтана започнаха протести срещу строежа на приют за бездомни кучета край къщите им и се заканиха да блокират общината във Вършец.
Според решение на Общинския съвет във Вършец край Черкаски на площ от 7 дка трябва да бъде изграден приют за 40 бездомни животни. Стойността на обекта е 12 000 лева, отделени от общинския бюджет.
„Никой не ни е питал съгласни ли сме да има кучкарник в селото. Теренът е много близо до домовете ни и животните ще създават проблеми!”, споделиха селяните. 120 жители на Черкаски вече са направили подписка срещу кучешкото общежитие и са я внесли в общинската управа.
„Протестите против приюта са манипулирани. Има съмнения, че част от подписите не са истински. Подал съм сигнал до прокуратурата и по случая се извършва проверка!”, заяви кметът на Вършец Иван Лазаров.
„Вършец е национален курорт, не можем да си позволим скитащи животни да разнасят зарази и да стряскат граждани и гости по улиците!”, допълни градоначалникът. Жители на Черкаски обаче обявиха, че са готови на гражданско неподчинение и, ако не бъдат чути, ще блокират достъпа до общината в курортния град.
10.06.2016, 13:25 часа
1374 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha