Най-мръсен въздух дишат във Видин и Монтана

Най-мръсен въздух дишат във Видин и Монтана В България качеството на въздуха следят 50 станции. Всеки ден лабораториите мерят нивата на праховите частици във въздуха. Най-много превишения на нормата на замърсяане през миналата година уредите отчитат във Видин, Плевен, Бургас и Монтана, информира Нова тв.
Ако не се промени енергийната политика, замърсяването на въздуха ще убие милиони до 2040 година. За това предупреждават в свой доклад от Международната агенция по енергетика. Годишно от мръсен въздух умират 6,5 милиона души. 
Електроцентрали, фабрики, автомобили, печки през зимата и строителство през лятото. Невидими заплахи с видими последствия. Всяка година милиони умират от въздуха, който дишаме.
„Замърсяването с прахови частици продължава да е основен проблем за качеството на въздуха”, обясни Румяна Гълъбова от Изпълнителната агенция по околна среда.
Ако не се направят промени в начина, по който светът произвежда и използва енергия, опустошителният ефект от замърсяването на въздуха върху здравето ще продължи да нараства. А въздухът, който дишаме, ще се превърне в основен убиец.
04.07.2016, 09:11 часа
704 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha