Ето какво може да ви причини грешният размер сутиен

Ето какво може да ви причини грешният размер сутиен Защо жената не трябва да носи грешен размер сутиен? Първо да отговорим на въпроса. Как да изберем правилен размер сутиен?Предпочитате да имате удобен модел? Или предпочитате красив и секси, с дантелки, панделки, камъчета, пухчета, висящо сърчица? 
Независимо от факта дали жената избира сутиен за спорт или за всеки ден, важно е, той да е правилният размер и да е удобен за гърдата, пише zajenata.bg.
Според проучване, проведено преди няколко години от производител на дамско бельо в Барселона (Испания), почти 70% от жените носят сутиени, които не отговарят на гърдите им. Или те са твърде тесни или твърде широки на гърдите.
В действителност, е много важно да изберете правилния размер сутиен, тъй като това засяга пряко здравето на жената.
Бельото не само подобрява външния вид на жената и допринася за нейната сексуалност, но то трябва да е удобно и практично.
Сутиенът е необходимо да поддържа добре гърдата, да офорвя и да не причинява болка.
Ако изберете грешен размер сутиен, той може да причини драскотини по кожата и зачервяване.
Изборът на грешен размер води до следните последици:
Прекомерният натиск би могъл да доведе до увреждане на мускулите и сухожилията на гърдите.
Силно стегнатият сутиен може да наруши притока на кръв и да предизвика уплътнения в тъканите на млечната жлеза.
Но също така не е хубаво жената да носи прекалено хлабав сутиен
Ако сутиенът е хлабав, то често се появяват ожулвания гърдите, стига се до болка и дискомфорт в раменете.
Изборът подходящия сутиен не е лесна работа.Някои жени имат големи гърди, но много тесен гръб, така че е трудно да изберат най-подходящия размер. Експертите мислят, че особено вредни за здравето на жената са ниско-качествени модели сутиени. В резултат на това, при всяко движение те се издигат и се оказва натиск върху междуребрените нерви.
Опасността се увеличава, когато жената спи със сутиен. Това е направо вредно.
Може ли постоянното носене на тесен, впит сутиен да причини рак на гърдата?
Не. лекарите смятат, че не съществува връзка между носенето на стегнат сутиен и развитието на рак на гърдата. Независимо от това, такъв сутиен може да предизвика възпаление, образуване на кисти, болки в гърба и раменете.
Как се прави избор на сутиен, който да е добър за жената?
Не е лесно. Има жени, които трудно намират своя сутиен, поради характеристиките си (големи гърди, но тънка фигура или малки гърди, но широк гръб).
Обърнете внимание на следните неща: 

1. Размерът на гърдите може да варира.
Хормоналните промени биха могли да стимулират наддаване на тегло, както и да водят до подуване на гърдите в предменструалния синдром. По време на овулация, например, гърдите леко се увеличават. Тези аспекти трябва да бъдат взети под внимание.

2. Правилно измерване на обема на гърдите.
За да направите това, вземете един сантиметър, мерите под гърдите и към тях се прибавят 15 см, така че можете да получите правилния номер : 75, 80, 90, 95.

3.Изберете правилния размер чашка: това е отбелязано с букви – А (2,54см), Б (5.08см), С (7.69), Д (10.16), Е (12.7), Ф (15.24)
Как се мери една чашка? Много просто: вземете един сантиметър и измерете на обема на гърдите при най-изпъкващите точки.

4.Долната лента на сутиена не бива да пада под линията на гърдата, тя също така не трябва да бъде твърде стегната и оставя следи по кожата.

5.Обърнете внимание на презрамките.
Ако имате големи гърди, тънките презрамки оставят следи по кожата. Изберете такъв с презрамки с подходяща ширина, така че те да поддържат гърдата.

Един последен съвет: никога не купувайте сутиени без да ги пробвате.
04.07.2016, 15:28 часа
2938 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha