Прокуратурата внесе в съда делото срещу Поничките за смъртта на Тодор от Враца

Прокуратурата внесе в съда делото срещу Поничките за смъртта на Тодор от Враца Районната прокуратура във Враца внесе в съда обвинителния акт срещу братята Иван и Десислав Дамянови, по-известни с прякора Поничките, за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, научи BulNews.bg. Обвинението срещу двамата мъже е за хулиганство, извършено с особен цинизъм.
Младежът почина на 12 януари в центъра на Враца при сбиване с двамата братя. Веднага след трагедията Поничките бяха арестувани и обвинени в непредумишлено убийство. Обществото във Враца са разбунтува и излезе на няколкодневни протести срещу прокуратурата и обвинението беше променено в най-тежкото - предумишлено убийство по хулигански подбуди.
Петорна съдебно-медицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той всъщност е имал сърдечно заболяване.
В резултат на събраните доказателства, делото беше изпратено от Окръжната в Районната прокуратура във Враца. Срокът за изготвянето на обвинителния акт беше удължен по искане на обвиняемите, за да бъдат разпитани и други свидетели. Предстои делото да бъде разпределено и да се насрочи дата за процеса.
25.08.2016, 09:30 часа
4080 2
Коментари

ivan

28.05.2017, 18:30 часа
tiq tumbaci. sa vinovni ,pogubiha edno 18 no. dete

Стефан

28.05.2017, 18:30 часа
Ей с такива е пълен целия град - гьон до гьон.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha