Герман Костин съди държавата, не му давала да се лекува където си иска

Герман Костин съди държавата, не му давала да се лекува където си иска Руснакът Герман Костин, който ще отговаря пред съда за убийството на 5-годишния Никита Плотников (момчето в куфара), чийто труп бе открит в куфар край Пасарел на 20 март 2015 г., се оплаква от влошено здраве в килията. Той е подал молба да го пуснат на свобода, защото имал болки в краката и ръцете. Очаква се в понеделник Костин да се яви в Софийския градски съд (СГС).Костин се движел трудно заради стар проблем с прешлените. Преди 2 месеца той се появи в СГС с патерици. Сега твърди, че състоянието му се влошило. Преглеждан е няколко пъти, но досега не са ни давани документи за диагнозата и от какво го лекуват, твърди пред медиите адвокатът му Капка Станиславова.  Руснакът бил преглеждан от невролог, но бил нужен и ревматолог, съобщава Канал 3. 
Оказа се, че докато е зад решетките, Костин е завел дело срещу прокуратурата и Министерството на финансите за обезщетение от 25 001 лв. Искът е за вреди, които според руснака били причинени от липса на възможност да се лекува, където той прецени. Запознати твърдят, че Костин е отказал лечение, не искал дори в МВР болница. Той е в ареста повече от година и 3 месеца.
Герман Костин стана клиент на Темида по обвинение, че е удушил малкия Никита, за да се освободи от него и майка му Ана. Според прокуратурата руснакът имал бизнесотношения с родителите на детето, които знаели много за неговите сделки и инвестиции в имоти.
16.09.2016, 16:54 часа
605 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha