Поничките: Ако Ивайло се извини няма да го съдим

Поничките: Ако Ивайло се извини няма да го съдим Десислав и Иван Дамянови, известни с прякора Поничките, са завели серия дела срещу брата на 18-годишния Тодор, който загина след побой с тях в центъра на Враца. Братята са внесли два иска за по 5 000 лева срещу Ивайло Йорданов за обида.
Според Дамянови, младежът е разпространявал невярна и обидна информация за тях в национален ефир. Поничките са възмутени, след като Ивайло ги обвинил, че нямат никакъв морал и директно им приписвал убийството на по-малкия си брат от телевизионния екран. Поничките обвиняват за подобни изказвания и майката на двете момчета Цецка Йорданова. Според магистрати думите на опечалените близки се класифицират като две отделни престъпления - обида и клевета. Тъй като твърденията на близките на Тодор са направени в национален ефир в столични телевизии, от съда във Враца препратиха голяма част от делата на колегите си в Софийския районен съд. Общият брой на делата заведени от Дамянови към близките на Тодор е 12.
Първото от делата беше насрочено за днес в районния съд във Враца. Тъжител по делото днес бе Десислав Дамянов, който обаче не присъстваше в съдебната зала. Там бе само брат му Иван, в качеството си на свидетел, и адвокатът им Росен Бончев, който заяви, че ако Ивайло поднесе извиненията си на братята, те са готови да оттеглят иска си.
Делото се гледа от съдия Росица Ангелова, която не даде ход на процеса, защото адвокатът на Ивайло не присъстваше в залата поради служебни ангажименти. Тя насрочи друга дата, на която да се даде старт на съдебния казус, но за момента има съмнения, че и тогава ще се даде ход на делото, отново заради ангажименти на защитата.
Припомняме, че абитуриентът Тодор Йорданов почина на 12 януари след сбиване на улицата с Десислав и Иван Дамянови. Първоначално двамата бяха обвинени в непредумишлено убийство, но след силен обществен натиск и протести прокуратурата ревизира обвинението за предумишлено убийство по хулигански подбуди. Назначената съдебномедицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той е имал сърдечно заболяване. 
03.11.2016, 13:42 часа
5337 6
Коментари

ivan

28.05.2017, 18:30 часа
JULIANA PREZIDENT. ANELIQ viceprezident /silna vraca

ponicata sym qze od devene naj'golemio

28.05.2017, 18:30 часа
Към брата на УБИТИЯТ ОТ ПОНИЦИТЕ! НИКАКВО извинение! Всички знаем, че те УБИХА ДЕТЕТО!

ponicata sym qze od devene naj'golemio

28.05.2017, 18:30 часа
пониците до там им стига акъла... сега всички които им "помогнаха" с оправдателната им присъда ще го дъхат хахаха давайте пак поници, Господ има!

KLIENT

28.05.2017, 18:30 часа
EGATI NAGLOSTA

кемерч0

28.05.2017, 18:30 часа
кемерката ти си бил голям тъпанар

кемерката

28.05.2017, 18:30 часа
много ви се иска да изкарате парички и да ви се извинат за това,че се биете със малки 50 кг момченца и се бехте насрали от страх да не лежите 20-30 години,ама сега сте пичове тумбаци пепеливи
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha