Пиян полицай проверява младежи с личния си автомобил. Блъска, обижда и заплашва

Пиян полицай проверява младежи с личния си автомобил. Блъска, обижда и заплашва Срещу 56-годишен полицейски служител от град Раковски е образувано бързо полицейско производство за шофиране след употреба на алкохол, съобщават от МВР и Районната прокуратура в Пловдив.
МВР шефът Пламен Узунов е разпоредил срещу него незабавно да започне служебна проверка. Образувано е производство за тежко дисциплинарно нарушение и той е отстранен от длъжност.
Около 3.00 часа тази нощ на тел. 112 е получен сигнал за инцидент на кръстовище в град Раковски. По първоначални данни след употреба на алкохол полицейският служител, който шофирал лекия си автомобил, поискал да провери 19-годишна шофьорка, спряла на знак "Стоп" на кръстовището. Той започнал да отправя заплахи и обиди към нея и спътниците й - 24-годишен и 17-годишен.
24-годишният слязъл от колата и репликирал на полицая, заявявайки, че не са в нарушение. В този момент униформеният блъснал младия мъж, който загубил равновесие и паднал на земята.
На мястото пристигнал полицейски екип, който отвел всички участници в инцидента в районното. Там служителят на МВР е тестван с дрегер, който отчел значително количество алкохол в кръвта му. Техническото средство отчело 1,47 промила. Впоследствие полицаят дал и кръвна проба.
Пияният полицай е задържан за 24 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение за шофиране след употреба на алкохол и мярката му да бъде удължена до 72 часа.
11.02.2017, 14:07 часа
5820 17
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha