Канада легализира марихуаната

Канада легализира марихуаната Канадците ще могат да пушат легално марихуана, с или без медицинско основание, от 1 юли 2018 година.
Това заяви в понеделник представител от канадския парламент, предаде БНР.
Проектозаконът за легализацията дори е планиран за гласуване на 10 април, като от правителството на Джъстин Трюдо се надяват той да се превърне в официален закон до юли другата година. 
С това канадският премиер ще изпълни едно от основните си обещания, а Канада, от своя страна, ще се превърне в най-голямата развита страна в света, която премахва изцяло забраната върху марихуаната. 
Употребата й, обаче, ще бъде строго регулирана, обещаха от здравното министерство. Сред рестрикциите, които се предвиждат е включена забрана върху продажбна на малолетни лица, глоби и наказания за наркотрафик, както и ограничения при домашно отглеждане на трева (до 30 грама продукция). 
От март тежкоболните в Германия могат да получават рецепта за канабис, като лечението се поема от здравните каси. Съответните законови промени бяха гласувани единодушно в Бундестага в средата на януари. 
Канабисът се прилага в медицината при различни болести, например срещу гадене и за повишаване на апетита при пациенти с рак и СПИН, при ревматизъм, както и множествена склероза. 
28.03.2017, 13:17 часа
378 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha