Зърнопроизводители от Врачанско обсъдиха проблемите си в областна администрация

Зърнопроизводители от Врачанско обсъдиха проблемите си в областна администрация Заместник областният управител Мирослав Комитски проведе работна среща с представителите на Врачански съюз на зърнопроизводителите, Областно пътно управление – Враца и КАТ – Враца.
На срещата са обсъдени трудностите, които земеделските производители срещат при придвижването на селскостопанската техника по републиканската пътна мрежа по време на жътвената кампания, както и възможностите за придвижването им по алтернативни маршрути.
Съгласно Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 11 от 2001 г. за движение на извън габаритни и/или тежки пътни превозни средства се забранява движението с едногодишното разрешително на колесни трактори, тракторни ремаркета и друга колесна самоходна техника за земеделското стопанство по участък от път I-1 (E 79) Монтана – Враца – Мездра – Ботевград и път II-15 Враца – Борован – Мизия – Сараево – Оряхово.
По време на проведената работна среща са набелязани мерки и действия за безопасното преминаване на тежкотоварната селскостопанска техника с цел нормалното протичане на жътвената кампания и осигуряване на безопасност на движението.
Представителите на КАТ – Враца и Областно пътно управление – Враца поеха ангажимент за проучване на трафика на път II-15 и обследване на място на кръстовища на път I-1 (E 79), които биха били подходящи за преминаване на селскостопанска техника.
На територията на област Враца са в готовност за участие в жътвената кампания общо 429 зърнокомбайни, 146 сламопреси и 472 броя техника за извозване на зърно.
Друг основен проблем, който е дискутиран по време на работната среща е свързан с необходимостта от своевременно и бързо издаване на разрешителните за движението на извън габаритните пътни превозни средства, за да не се нарушава жътвената кампания.
Земеделските производители от своя страна поеха ангажимента да не се допуска изнасяне на земни маси върху пътната настилка от тежкотоварната техника. Съществуващият до този момент проблем е създавал предпоставки за транспортни произшествия и затруднения за пътуващите.
15.06.2017, 18:05 часа
4034 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha