Веселин Прокопиев: Полицията прикри катастрофа заради началник в МВР /снимки/

Веселин Прокопиев: Полицията прикри катастрофа заради началник в МВР /снимки/ 28-годишният врачанин Веселин Тихомиров Прокопиев се оплака в редакцията на BulNews.bg, че  е претърпял катастрофа, която униформените са се опитали да прикрият заради свой началник. На всичко отгоре изкарали него виновен за сблъсъка, макар това да не отговаря на истината.
В сряда вечерта към 18 часа мъжът пътувал с приятел по околовръстното на Враца със „Сеат Алхамбра“ с платформа, на която бил натоварен друг автомобил. Пред тях се движел мъж със „Ситроен“, който при наближаване на една от отбивките дал ляв мигач да завива и изнесъл возилото си на осевата линия. Веселин продължил да се движи по платното, защото пътят му вече бил свободен. В този момент шофьорът на „Ситроен“-а рязко завил на дясно и тогава Прокопиев се забил в дясната му предна врата. При удара платформата и трите коли се озовават в канавката.
„Поисках да се обадя на полицията, но мъжът заяви, че вече се е обадил и униформените идват. След 10 минути дойде патрул и полицаите започнаха да ме привикват и да ми обясняват да не вдигам шум, защото имам много глоби към КАТ и трябвало да ми вземат книжката. Аз поисках веднага да си платя актовете, но те казаха утре да отида в КАТ, а разговорът да си останел между нас. В следващият момент ми казаха, че аз съм виновен за катастрофата. През това време на мястото дойде и началникът на пътен контрол Янко Харалампиев, който направи оглед, събра полицаите зад патрулката, каза им нещо и си тръгна. Веднага след него пристигна друг мъж с „Опел Зафира“. Оказа се, че това е комисар Венцислав Петров – началник на сектор „Охранителна полиция“. Той извика полицаите зад патрулката, каза им нещо, след което извика водача на „Ситроен“-а. По-късно научих, че шофьорът Тодор Тошев е зет на Петров. Докато спорихме за катастрофата, при идването на Петров Тошев замлъкна и повече нищо не каза“, разказва Прокопиев.
Ченгетата писали акт на Веселин за неспазване на дистанция, който той оспорва още на момента, но никой не му обърнал внимание.
„Връчиха ни актовете, а аз през цялото време обяснявах на полицаите, че катастрофата не е станала така и това се вижда от щетите по колите, а те ми казаха „Не се разправяй много - подписвай, ако имаш възражения си има други начини“. След това си тръгнаха. Щетите по автомобилите ми и платформата са в размер на близо 10 000 лева“, каза Прокопиев.
Врачанинът допълва, че след като ченгетата му връчили акта си тръгнали и оставили мястото необезопасено. Така се наложило потърпевшите сами да регулират трафика на обхода на Враца, откъдето преминават стотици коли и тирове.
„В момента оспорвам акта и чрез адвокат и подавам жалба случая да се разследва“, категоричен е Прокопиев. Той заяви, че в понеделник ще подаде сигнал до прокуратурата, в който ще поиска инцидентът да бъде разследван.
Информационна агенция BulNews.bg изразява готовност да предостави възможност на всички засегнати лица да изразят позицията си по случая!
21.10.2017, 08:30 часа
16096 5
Коментари

Който си има Полицай началник печели

21.10.2017, 21:15 часа
Защо, ченгетата не изчезнат малко на околовръстното до язовира, че там Тировте хвърчат с над 100 км., а за колите да не говорим, човек им давам от 200 метра мигач, че ще завива, а те не могат да реагират с тази скорост и те притискат ще те убият

НЕ съм полицай

21.10.2017, 09:32 часа
За мигачите няма да спорим ,защото е ясно ,че всеки ще каже каквото му изнася !

НЕ съм полицай

21.10.2017, 09:28 часа
Ясно и недвусмислено в закона пише ,че си ДЛЪЖЕН да спазваш дистанция и да се съобразяваш с маневрите на водача пред теб ! Това да искаш да завиеш и след това да се откажеш не е противозаконно !

НЕ съм полицай

21.10.2017, 09:25 часа
Ясно се вижда ,че този с патформата е виновен в случая ! Слава БОГУ има правилник и закон за движение по пътищятата който всеки може да прочете МАКАР и след като вече е взел книжка !

Цено Косталевски

21.10.2017, 09:10 часа
Някои хора не спират да ме учудват! Правиш ПТП, описваш си подробно нарушението в медия, а в същото време се жалиш от полицията. Къде е логиката?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha