НЗОК очаква до средата на месеца 80 милиона лева от отстъпки за лекарства

НЗОК очаква до средата на месеца 80 милиона лева от отстъпки за лекарства НЗОК очаква до средата на месеца в бюджета й да постъпят 80 млн. лв. от отстъпки от цените на лекарства. Това е записано в текста на решенията от последното заседание на Надзорния съвет на НЗОК.
По предложение на председателя на Надзорния съвет Кирил Ананиев всяка седмица до края на годината на членовете на Надзорния съвет и на управителя на НЗОК трябва да се предоставя информация за постъпилите отстъпки.
Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев е запознал членовете на Надзорния съвет с писма от Българския лекарски съюз. В едното писмо съсловната организация настоява НЗОК да плати надлимитната дейност на болницие, която към момента е общо 70 млн.лв., като в противен случай ще бъде заведено съдебно дело. Ананиев припомня, че предишно подобно дело е било спечелено от НЗОК. Във второто писмо от БЛС искат техни представители да участват в заседания на Надзорния съвет. Заместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков казва в отговор на искането, че "това не е предвидено в закона".
03.11.2017, 16:50 часа
519 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha