Врачанска митрополия: Великият пост започва с богослужения във всеки ден от седмицата

Врачанска митрополия: Великият пост започва с богослужения във всеки ден от седмицата В понеделник, 19 февруари, започва Великият пост, съобщиха от врачанската митрополия. Освен въздържание от месо и млечни продукти, той е време за особен духовен подвиг. Затова Православната Църква е постановила във всеки ден от първата седмица на Великия пост да има нарочни богослужения, които водят човека към покаяние. Ето програмата на богослуженията във Враца в дните от 19 до 25 февруари:
           
Понеделник, 19 февруари, от 17 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” започва Велико повечерие с първата част от Покайния канон на св. Андрей Критски.
           
Вторник, 20 февруари, от 17 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” започва Велико повечерие с втората част от Покайния канон на св. Андрей Критски.
 
Сряда, 21 февруари, от 9.30 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” ще започне архиерейска преждеосвещена света литургия. Вечерта от 17 ч. в същия храм е началото на Великото повечерие с третата част от Покайния канон на св. Андрей Критски.
 
Четвъртък, 22 февруари, от 17 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” започва Велико повечерие с четвъртата (последна) част от Покайния канон на св. Андрей Критски.
 
Петък, 23 февруари, от 9.30 ч. в катедралния храм “Св. апостоли” ще започне архиерейска преждеосвещена света литургия. Вечерта от 17 ч. в същия храм е началото на Малко повечерие, Богородичен канон и първа статия от Акатист към св. Богородица.
Тези богослужения във Враца в дните от понеделник до петък ще бъдат оглавени от Врачанския митрополит Григорий.
 
На Тодорова събота, 24 февруари, във всички храмове във Враца ще бъде отслужена Златоустова света литургия, която ще започне в 9 ч.
 
В неделя, 25 февруари, е големият християнски празник Тържество на Православието. По този повод във всички храмове във Враца ще се отслужи Василиева света литургия с начало в 9 ч.
 
Врачанска митрополия приканва всички врачани да присъстват на богослуженията.
17.02.2018, 13:01 часа
1047 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha