Откриха Синя стая за разпити на деца във Враца /снимки/

Откриха Синя стая за разпити на деца във Враца /снимки/ Преди минути във Враца бе прерязана лентата на Синята стая, в която ще се изслушват деца, които са жертви или извършители на престъпления, видя репортер на BulNews.bg.
На официалната церемония присъстваха зам.-министърът на правосъдието Евгени Стоянов, кметът на Враца Калин Каменов, председателят на окръжния съд в града Надя Пеловска и на районния Васил Ганов, съдии, прокурори, експерти от социално подпомагане, представители на МВР и членове на адвокатската колегия в града. Специалната стая беше и осветена от отец Аспарух.
Ръководителят на проекта Трифон Трифонов благодари за съдействието на всички институции, с помощта на които синята стая е станала факт. Своите благодарности и пожелания изказаха също зам.-министърът и кметът, като подчертаха, че стаята трябва да се ползва по предназначение и се надяват в нея да не влизат много деца. След поздравленията Стоянов подари на Калин Каменов плакет от министерството на правосъдието за ползотворното сътрудничество, а кметът поднесе на ръководителя на проекта икона на свети Мина, който е покровител на семейството.
Това е четвъртата открита такава стая в страната. Те целят щадящото изслушване на малолетни и непълнолетни. Стаите са изградени от Министерството на правосъдието с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
Във Враца синята стая се намира в общинския социален комплекс на ул. “Козлодуйски бряг” 7, срещу сградата на Профилираната езикова гимназия “Йоан Екзарх”. 
22.02.2018, 11:33 часа
2368 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha