Реката отнесе моста към видинското село Периловец

Реката отнесе моста към видинското село Периловец Река Рабровска отнесе моста към видинското село Периловец, който е част от републиканската пътна мрежа. Има обходен маршрут, но той удължава с повече от 50 километра разстоянието за хората от населеното място до областния център.
Мостът е изграден като временно съоръжение, въпреки че е част от третокласния път между селата Раброво и Бойница. При пълноводие на река Рабровска на няколко пъти вече е отнасян. За необходимостта от ремонт на пътя кметът на община Бойница Анета Генчева е настоявала пред Агенция „Пътна инфраструктура":
„За този път не веднъж съм алармирала, че трябва да се изготви проект и да се направи не само мостът, а целият път. Водела съм много разговори.“
Според кмета на Бойница временни мерки няма да помогнат. Сега, за да стигнат до областния център, жителите на село Периловец трябва да обиколят повече от 50 километра.
„Тия хора, за да идат до Видин, трябва да минат през Бориловец, Шишенци, Бойница. Разстоянието им се увеличава с 50 километра, ако не и повече.“
Обходният маршрут е по пътя Видин – Кула – Бойница, съобщават от пътната агенция.
08.03.2018, 18:04 часа
1011 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha