Младоженецът Маркас си намери две малки катерички /снимки/

Младоженецът Маркас си намери две малки катерички /снимки/ Известният врачанин Мариян Иванов – Маркас спаси от сигурна смърт две новородени катерички, научи BulNews.bg.
Малките животинки, които вече си имат имена – Чип и Дейл /мъжкo и женскo/ са били на прага на смъртта, когато Маркас е чул пронизителният им стон и без колебание ги прибрал на топло в дома си.
Съдбата срещнала малките животинки и спасителят им в мразовитата неделя след ураганния вятър, който вилня във Врачанско. Маркас отишъл в ранчо край село Нефела, където отглежда коне, и докато се грижил за животните си чул силно пищене. Врачанинът започнал да обикаля гората около боксовете на конете и видял, че писъците идват от короната на едно от дърветата. Първоначално помислил, че някоя птица крещи, но после видял, че на единия клон виси малка катеричка. Огледал дървото и видял, че харлупата им била разпиляна от бурния вятър, а в нея се била оплела другата малка катеричка. Когато се покатерил, за да им помогне, Маркас видял, че от върха на дървото го наблюдава друга по-голяма катерица /вероятно майката/ и затова решил бързо да оправи харлупата и да прибере малките в нея.
С подръчни средства врачанинът позакърпил бърлогата на животинките и оставил пищящите бебета вътре, след което слязъл от дървото и започнал да наблюдава реакцията на майката и малките. След около час възрастната катерица отишла при рожбите си, подушкала ги и отново избягала. Мариян помислил, че скоро ще се върне, но четири часа по-късно катерицата още я нямало, а малките вече били премръзнали и писукали със заглъхващ глас. Решението било едно, мъжът отново се покатерил на дървото и видял, че бебетата са почти замръзнали. Мариян веднага ги взел и ги пъхнал в джобовете си на топло. Качил се в колата си и се прибрал вкъщи където с шишета топла вода ги върнал към живота. След като малките се стоплили, започнало и захранването с мляко с помощта на спринцовка и маркуче.
Според Мариян катеричките са на около месец, защото почти са прогледнали. Врачанинът вече се е запознал из основи как да се грижи за животинките, като се очаква след около месец бебоците да започнат да приемат и друга храна. Тогава Маркас е решил да направи нова харлупа на същото дърво, от което ги е спасил и да ги върне в естествената им среда.
До тогава обаче тренировката му за отглеждане на бебе ще е на ниво, тъй като се очаква в средатата на лятото да стане и горд татко от съпругата си Цвети.   
22.03.2018, 08:40 часа
11245 7
Коментари

ЛИЛИ

22.03.2018, 16:45 часа
ДОБЪР ЧОВЕК!

c

22.03.2018, 11:47 часа
Слушам другарю партиен секретар, ВЗЕМАМ ПРИМЕР ВЕДНАГА ХАХАХАХАХА

Просто някой

22.03.2018, 11:28 часа
Браво, Маркас! Града ни има нужда от повече хора като теб! Той винаги е готов да помогне. И вместо да питате с какво е известен, взимайте пример от него!

ИВАН

22.03.2018, 11:20 часа
А СЕДНиТЕ СИ НА ЗАДНИЦИТЕ...ЕЙЙЙЙ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПИШЕ НЕЩО ХУБАВО ЗА ЧОВЕК! 'АЙДЕ СПОКО ВЕЧЕ...АКО НЕ Е БИЛ ВЕЧЕ Е... С ДОБРИНАТА СИ! ТЦ, ТЦ, ТЦ....К'ВО Е Т'ВА ЧЕРНОГЛЕДО ПЛЕМЕ БЕ.... БРАВО НА САЙТА ЗА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ!

az

22.03.2018, 10:48 часа
Мен не ме пишат в новините, но има наистина достоини и известни врачани, за които не се пише нищо. Това, че е спасил катерички е похвално , но не го прави известен, сори.

До az

22.03.2018, 09:15 часа
С това, че е спасил катерички ! Малко ли ти е ? А ти с какво си известен ?

az

22.03.2018, 08:49 часа
С какво е известен този?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha