Активист на „Зелен Младост“ разкри: Подкуп е даден и взет, но на по-високо ниво от Иванчева

Активист на „Зелен Младост“ разкри: Подкуп е даден и взет, но на по-високо ниво от Иванчева "Подкуп, че е даден, даден е. И е взет. И не е четвърт милион, а е в много по-голям размер. И пачките не са на паважа пред Спортната палата, а са в някоя сметка в Дубай, а подкупът е на едно далеч по-високо ниво от това на районен кмет.Защото им спря свинските далавери, а за капак на това праща на прокуратурата строежи и реституции. Да, прокуратурата ги връща с мотив за изтекла давност, за липса на известен извършител и какво ли не, само и само, за да не работи по случаите, защото иначе ще излязат едни хора на светло и едни схеми правени в цяла София", написа журналистът Владимир Клисуров, който е и активист в организацията за „Зелен Младост“. Ето пълния текст:
Знаете ли, че всеки един строеж трябва да има задължителен процент озеленяване – обикновено 30 или 40%. Тоест от имота една трета трябва да е райграс и дървета, останалото сграда. Ако видите такова нещо някъде из града, моля пратете ми го на снимка. Архитекти и кметове приемат обекти без този процент озеленяване. Иванчева им иска постигане на процента озеленяване. Без никакъв компромис. А инвеститорите в „Младост” са били толкова сигурни, че ще им се разпише срещу съответната сума, че са строили плътно на парцела, без дори да си помислят да постигат озеленяването. И в момента, в който на хората им писна и избраха Иванчева строителите се видяха в чудо как да преправят сгради.
Знаете ли, че на една среща г-жа Фандъкова заяви, че няма как да се обезщетяват собственици на реституирани парцели, за да не строят в междублокови пространства и паркинги. Нямало как да се намерят толкова пари от бюджета. Фандъкова забрави, че много от терените всъщност са разпродадени на парче от Столична община.
Между другото бесепето вече се точи за властта и се кани на ГРОБ за избори след три месеца. Всъщност това е за пред избирателите, иначе дружно се точат за остатъците от пиршеството на инвеститорите, което са направили снощи след като заедно направиха активното мероприятие чрез Чрезвичайната комисия. Предполагам сте наясно как ще изникнат поне 10 нови строежа на инвеститори, на които корумпираната кметица отказа да им продава общинска земя, въпреки натиска от Столична община. Иначе Столична община, а за Гаранти Коза дори разни министерства и агенции идват да лобират да им се пускат строежите. Пък подкупът бил даден на нея. Айде моля ви се.
Няколко думи за самото активно мероприятие. Уж била следена с месеци, а прокурори и следователи се появиха със списък, подписан с вчерашна дата, за преписки за 10 строежа, част от които дори не са в конфликтни точки и са приключени отдавна. Не, че нещо, но едната преписка е от 2014 година. Хванаха ги да разкарват кашони с пачки, върху служебната кола, изложиха ги на витрината, медиите Му да поснимат точно ден преди да бъде направена пресконференция, на която Иванчева и Петрова да разяснят как партиите дружно гласуваха да падне защитата на зелените площи в София. Проверете новия параграф 28 от Закона за устройство и застрояване на Столична община. Като видях, кой бивш депутат случайно е бил на мястото, за да предаде за ареста, като видях коя телевизия случайно била там, като прочетох кой медиен магнат подкара песента за зеления октопод и ми е смешно, че дори малко не ги правят по-завоалирано нещата. На Кадиев човекът, който прати за заместник-кмет и който Иванчева изгони (изгони, а не кадиевци да са се отдръпнали) ми прати SMS с текст „Честито”.
Надявам се Деси и Биляна да издържат на това, което предстои. Всички знаехме, че е въпрос на време Иванчева да бъде сготвена. Не познахме само с времето. Смятахме, че ще изчакт края на Европредседателството, но Той реши да си хвърли бомбата и да си направи страхотен пиар. Видите ли, сочите с пръст Румъния, че ловят корумпирани, и тук го правим и ловим районни кметове с пачки по колите. Убеден съм, че накрая ще бъдат оправдани и поне от Страсбург ще получат заслужено обезщетение за това, което свършиха не само за „Младост”, но и за София. Предполагам, че ще има още „заловени” с подкупи, загубили работата си и т.н., но важното е да устоим на бурята. Когато временно зарязах журналистиката, бях наясно с нечистотията. Направих го, за да спра да соча проблемите, а за да търся решения. Бях наясно, че тази игра е мръсна до безумие, но с близките ми живеем в тази държава и няма да се укротим докато тя или не стане нормална европейска държава или докато всички ни не „хванат” с подкупи.
И накрая: няма да ви карам да вярвате, че Десислава Иванчева и Биляна Петрова са невинни. Само ще ви кажа: хора, мислете, мислете, мислете. Няма как да нямате съмнения, след това, което тече по медиите Му и МВР ТВ, но мислете. И се замислете, докога ще мълчим. А на триглавата свиня ще кажа: Коледа наближава и колкото повече се отлага, толкова повече на народа му писва.
Призовавам всички хора, които искат най-сетне да станем една нормална европейска държава да се обединят. Смерчът по-трудно помита гората, отколкото самотното дърво. „Зелен Младост” не е кауза само за „Младост”, не е кауза само за зелените площи. Тя е за гражданското общество.
18.04.2018, 10:13 часа
7829 2
Коментари

На тая акция само тикви Баце

18.04.2018, 23:41 часа
Оная мома с черната качулка за чий хОй се крие, като на вратлето е обесила бадж колкото афиш със снимката си, трите си имена и длъжност ? Тая явно са я учили в школата за милиционери :-)

Аз

18.04.2018, 15:53 часа
Така е ,който не е удобен и не изпълнява заповедите на бандитите ще си пати.Това е посланието на тази "страхотна" и показна акция!Да живее Вожда и неговите палета!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha