Община Белоградчик е най-прозрачната институция в област Видин

Община Белоградчик е най-прозрачната институция в област Видин Община Белоградчик е най-прозрачната институция в област Видин, показват резултатите от годишния одит на Програма "Достъп до информация". Експерти са прегледали и оценили интернет страниците на 567 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво. С най-лоши показатели в региона са Общините Бойница (548 място) и Димово (531 място).
Община Белоградчик е и сред единствените 4 институции в страната, които са изпълнили всички изисквания на Закона за съдържанието на секцията "Достъп до обществена информация" на своите страници в интернет. Общинската администрация в "Града на скалите" е на завидното 22 място в общата класация и на 11 място сред всички органи на местната власт в България в сравнителния рейтинг за прозрачност на институциите.
Подобрение в показателите за активна прозрачност през тази година имат още Регионалната здравна инспекция (191 място в общата класация), Общините Ружинци (214 място) и Видин (244 място), Областна администрация Видин.
Целта на годишното проучване е да оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) и други нормативни актове за публикуване на информация в интернет, и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.
22.04.2018, 16:18 часа
743 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha