Стартира процедурата по изграждане на скоростния път София-Видин

Стартира процедурата по изграждане на скоростния път София-Видин Отчуждителни процедури между Мездра и Ботевград за изграждането на скоростния път до София се провеждат в момента. Стартирана е и процедурата по избор на изпълнител за строителните дейности и надзора на двата участъка от проекта Мездра-Ботевград и Видин- Ружинци. 
"С решение на Министерски съвет беше одобрена средносрочната бюджетна прогноза за 2019-2021 година и с този документ са заложени средства за изграждане и доизграждане на значими инфраструктурни проекти на територията на страната, като в тях е включено и изграждането на магистралния път Видин-София. Стойността на пътя е 1 млрд. и 600 млн. лв. В момента се провеждат отчуждителни процедури за участъка Ботевград-Мездра, който е 33 км, едновременно с това стартираха и процедурите по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на строителните дейности и за строителен надзор на двата участъка: Ботевград-Мездра и Видин-Ружинци. Участъкът Видин-Ружинци е 52 км. Участъкът на територията на област Видин е изцяло ново трасе, което не се дублира със съществуващото трасе на Е-79. Изведено е извън всички населени места, като е предвидено изграждането на 7 пътни възела, с които да се осигури достъп до всички общински центрове и населени места", съобщи кметът на Видин Огнян Ценков. 
 Предстоят срещи за обсъждане на новото трасе до Ружинци.
"С председателя на агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов предстои работна среща в началото на месец май. Заедно с представителите на местната власт и институциите ще обсъждаме именно трасето и изграждането на магистралния път от Видин до Ботевград, и останалите втори и трети клас пътища на територията на републиканската пътна мрежа. В момента е в процес на ремонти рехабилитация на някои от тях."
До края на 2021 година или до началото на 2022-ра магистралният път трябва да е готов, ако няма обжалвания или други удължавания на сроковете, заложени в процедурите, допълни Ценков. 
25.04.2018, 16:55 часа
3990 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha