Tesla съкращава 9% от служителите си

Tesla съкращава 9% от служителите си Американският производител на електромобили Tesla съкращава около 9% от работните си места, за да намали разходите си без да застрашава изключително важното увеличение на производството на седана Model 3, предаде Ройтерс.
В имейл до служителите милиардерът и главен изпълнителен директор на компанията Илон Мъск уточни, че съкращаването на работните места е част от опростяването на управленската структура на Tesla, обявено през май.
"Като част от тези усилия и необходимостта да се намалят разходите и да се постигне рентабилност, взехме трудно решение да освободим около 9% от колегите си в компанията", се посочва в имейла.
В документа се отбелязва, че работещите в производството няма да бъдат засегнати и така няма да се попречи да бъде постигната целта в производството на Model 3 през следващите месеци.
Tesla се разрасна и разви бързо през последните години, което доведе до дублиране на някои позиции, обяснява Мъск, цитиран от Франс прес. Той допълва, че ако в миналото тези дублирания са имали смисъл, днес трудно могат да бъдат оправдани.
Според последните данни от декември в Tesla работят 37 543 служители на пълно работно време.
В началото на април акциите на Tesla бяха с 35 процента по-евтини спрямо максимума си от септември, но признаците, че компанията е на път да постигне целта си да произвежда 5000 коли Model 3 седмично заличиха почти напълно тазгодишните загуби.
13.06.2018, 16:34 часа
739 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha