Експерти разкриха колко често трябва да сменяте възглавницата си

Експерти разкриха колко често трябва да сменяте възглавницата си

Оплаквате ли се от състоянието на косата ви? Може би просто трябва да смените възглавницата си. Според специалистите, прахът и гъбичките, които причиняват пърхот, се втриват в главата всеки ден по време на сън. През времето на използване възглавницата поглъщат от въздуха многобройни вредни вещества, прах и микроорганизми. Въпреки това, ние не сме свикнали редовно да сменяме възглавниците. Почти 90% от хората правят това веднъж на няколко години.
Междувременно експертите са убедени, че възглавницата може да е причина за упорития пърхот, от който не ни спасяват специализираните шампоани. Лекарите обясняват това, като казват, че по време на сън главата постоянно се отърква във възглавницата, а косата като метла събира всички вредни вещества от нея. И патогенните микроорганизми и гъбичките лесно преминават през порите на тъканите и могат да стигнат до косата дори и през чистата калъфка за възглавницата.За да се избегне този опасен контакт, експертите съветват да се прибегне до различни превантивни мерки.
"Най-лесният начин е да си купите нова възглавница на всеки два до три месеца", препоръчват лекарите. Ако не можете да сменяте възглавницата често, тогава слагайте по няколко слоя калъфки. Тогава на прахта и микроорганизмите ще им бъде трудно да достигнат до повърхността, а косата ще бъде по-свежа и здрава. Промяна на калъфката за възглавници в градски условия трябва да бъде най-малко два пъти месечно.

23.07.2018, 10:46 часа
1057 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha