Ад под небето! Голям пожар срути читалището в Гложене, огнеборци се борят със стихията

Ад под небето! Голям пожар срути читалището в Гложене, огнеборци се борят със стихията Голям пожар гори в читалището в Гложене, научи BulNews.bg. На мястото в момента има три пожарни, които се борят с бушуващите пламъци. 
По информация на кмета на селото Петко Петков, огънят е тръгнал от канцеларията на местната коопераця „Солидарност“. Тя се намира в сграда, залепена за читалището в населеното място. Огнените езици бързо се разраснали и обхванали и покрива на културната институция.
На мястото били изпратени три екипа огнеборци. Преди обаче те да овладеят стихията се срутил покривът на читалището. Това е нанесло огромни щети на имуществото вътре в сградата. Читалището е на 100 години и има дълбоки традиции в културния живот на селото. След огнената стихия обаче са нанесени огромни щети на сцената, салона и библиотеката, в която има над 14 500 тома литература.
Кметът на Гложене уточни, че пожарът почти е потушен, като огнеборците в момента гасят малки тлеещи участъци. В гасенето на пламъците са се включили огнеборци от пожарната в Козлодуй, а също и от атомната централа. 
Тъй като районът е задимен, трафикът на превозни средства от и към АЕЦ "Козлодуй" е пренасочен по други улици в населеното място.
15.08.2018, 09:16 часа
4843 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha