Кръв заля Искърското дефиле! 15 души загинаха в адска катастрофа /снимки/

Кръв заля Искърското дефиле! 15 души загинаха в адска катастрофа /снимки/ Адска катастрофа е станала днес в Искърското дефиле. Потвърдена е смъртта на 15 души. Ранените са най-малко 27, като сред тях има хора с изключително тежки наранявания.
Инцидентът е станал малко след 17:00 часа в близост до Своге. Автобус с пътници е излязъл от пътя, помел четири автомобила и се преобърнал на асфалтова площадка под нивото на пътното платно на изхода на града. След зверския удар аавтобусът на фирма "Мобилус-5" е бил обхванат от пламъци.
В „Пирогов“ в тежко състояние са откарани две жени - на 43 и на 73 години. В спешния институт пристигна и здравният министър Кирил Ананиев. Той съобщи, че към "Пирогов" сса потеглили линейки с общо 8 ранени. Двама от тях са починали в колите на Спешна помощ. Четирима от шестимата приети в болницата са в критично състояние.
В столичната болница "Света Анна" е настанена 52-годишна жена в тежко състояние. В УМБАЛ "Царица Йоанна" е приет един пострадал, без опасност за живота, а във ВМА са транспортирани двама души.
Веднага след подаването на сигнала за катастрофата, на мястото са пристигнали около 15 екипа на Спешна помощ от София, 3 - от Враца и още 3 - от Монтана. 
Пътниците били тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира „Седемте престола”.
Премиерът Бойко Борисов обяви 27 август за ден на траур в памет на жертвите от адската катастрофа.
"Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина", написа министър-председателят във Facebook.
Районът на инцидента е отцепен. Обходният маршрут в посока София е Своге – Искрец – Бучин проход, а в посока Своге – път II-18 Околовръстен път – Костинброд – Бучин проход.
25.08.2018, 21:47 часа
8982 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha