Събират ученически пособия за деца бежанци в Козлодуй

Събират ученически пособия за деца бежанци в Козлодуй СУ „Христо Ботев” в Козлодуй, подкрепено от общината, обявява дарителска кампания за събиране на ученически принадлежности за деца бежанци в България.
Училището работи по европейска програма „Еразъм++” и ще бъде домакин на между партньорска среща от 6 до 11 ноември. Партньорите от България, Дания, Италия, Полша и Турция работят съвместно по проект „Кой иска да бъде бежанец?” и ще се радват да срещнат подкрепа за доброволческата кампания в полза на деца бежанци в България. Даренията ще бъдат безвъзмездно предоставени на НПО „Каритас”, официално препоръчана от Агенцията за бежанци в България. Дарените ученически пособия ще бъдат предадени на „Каритас“ от участниците в проекта на среща в столицата на 6 ноември.
Хуманният жест ще се изрази в закупуването на ученически принадлежности: учебни помагала за начален етап по български и математика, тетрадки, несесери, блокчета за рисуване, флумастери, бои за рисуване, тефтери, химикали, линийки, гумички и др.
Крайният срок за предаване на даренията е 31 октомври. Пунктовете за събиране са: СУ „Христо Ботев”, педагогически съветник Деница Каменова и Община Козлодуй, Информационен център
„Разчитаме на Вашата отзивчивост и благородство”, казват организаторите.
11.10.2018, 16:55 часа
974 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha