"Юнион-Ивкони": БТВ ни рекетират за 50 000 лв. месечно, удрят ни с фалшиви новини

"Юнион-Ивкони": БТВ ни рекетират за 50 000 лв. месечно, удрят ни с фалшиви новини Уважаеми граждани,
Уважаеми клиенти,
Уважаеми приятели,
Ние, ръководството на "Юнион-Ивкони", се чувстваме длъжни да Ви кажем истината и обясним причината за активното ни медийно присъствие в ефира на БТВ и някои други медии.

Фалшива новина
В последните няколко дни въпросната медия си позволи за пореден път да излъчи серия от репортажи, които внушават на аудиторията невярна информация и да показват кадри без съгласието на заснетите граждани. Последният сюжет: шофьор на "Юнион- Ивкони" в нетрезво състояние щял да управлява автобус по редовната ни линия от Лондон до София, но видиш ли благодарение на будни граждани, наши клиенти това не се е случило.

Фактите
Автобус с ДКН СВ 9941 КР, изпълняващ редовен курс по линията София- Лондон- София, следва да отпътува на 13 октомври 2018 г. от автогара "Виктория стейшън" в Лондон в 22,00 часа местно време. Графикът за работа на екипажите, който е изцяло съобразен с Регламент 561 на ЕК, предвижда Шофьор 1, който е почивал повече от 48 часа в хотел в Лондон, да управлява автобуса до Германия /времето за шофиране без почивките е 9 часа/, откъдето да застъпят шофьори 2 и 3, които също са почивали 24 часа в хотел преди да застъпят. Шофьор 4, който е докарал автобуса до Лондон следва да се придвижи паразитно /без да шофира/ до Германия, където да почива 24 часа, от където да продължи по друга дестинация.
"Будните граждани" виждат пътник с униформа на "Юнион-Ивкони" /Шофьор 4/, в когото се усъмняват, че е пиян. Въпреки уверенията на Шофьор 1 и на дежурните диспечери от Централата в София, че набеденият Шофьор 4 е пътник, който в този и следващия ден е в почивка, притеснените пътници викат полиция. Полицията констатира изрядността на документите и шофьорите и дори показва на пътниците резултата от пробата- 0,00 промила съдържание на алкохол в кръвта.
Държим да отбележим, че във всеки момент, както в Лондон, така и във всяка крайна точка, на която и да е наша международна линия, разполагаме с шофьор "на разположение", който следва да обезпечи евентуален резерв при необходимост!
Автобусът отпътува със закъснение от автогара "Виктория стейшън", но изпълнява курса по график в пълно съответствие с българската и европейска нормативни уредби, нещо, което вече е установено от контролните ни органи.

Предисторията
На 17 август 2018 г. мениджър продажби в БТВ оферира реклама за "Юнион-Ивкони" в медията.
На 20 август 2018 г. мениджърът в рекламния ни отдел отговаря: "Ще обсъдя нещата с ръководството, но чак такъв бюджет най-вероятно няма да са склонни да отделят."
Следва период на "преговори" и уточнения, в който няколко пъти бяхме "медийни герои" в подобни фалшиви новини.
На 27 септември мениджърът продажби в БТВ ни напомни за себе си, като ни изпрати договор за реклама за 50 000 лв. без ДДС месечно! По-долу ще видите извадки от него.
Договорът не е подписан от нас.

Резултатът
Поредната порция фалшиви новини, целящи да демонизират "Юнион- Ивкони", и разбира се, сме на ясно, че ще продължат да бъдат продуцирани, за да "информират" аудиторията на "независимата и обективна, работеща в интерес на обществото българска медия" БТВ.А иначе – Свободата да избираме е отговорност.

Нашият отговор
Още днес, с това отворено писмо стартираме кампанията "НЕ НА РЕКЕТА С ФАЛШИВИ НОВИНИ". Като посредством всички наши информационни канали, включително чрез социалните мрежи и брандинг върху автобусите ни, ще информираме гражданите за всеки опит за изнудване от страна на която и да е медия. Защото свободата да избираме е отговорност.

ПОСЛАНИЕТО НИ
Далеч сме от мисълта, че сме идеални. Напротив, ежедневно виждаме и се опитваме да отстраним стотици наши пропуски и грешки, но никога не сме си позволявали компромис с Вашата сигурност. Започнахме с един и благодарение на усилията на екипа ни и Вашето доверие, днес оперираме с близо 400 автобуса. Изпълняваме огромна дори за европейските стандарти задача, като годишно изминаваме 40 милиона километра и реализираме 2 500 000 пътувания с ясното съзнание, че неудовлетвореността на дори и 1% от клиентите представлява огромна група от хора. Безплатно предоставяме социална обществена услуга под формата на отстъпки и намаления на стотици хиляди правоимащи граждани. Работим в един от най-трудните и нежелани за бизнес сектори, в който само в последните години фалираха 2/3 от операторите. С клиенти, със служители, с шофьори пред обективите на всички вас, пред медиите, включително и пред тези от тях, които в нас виждат "касичка". А ние, трябва да си свършим работата и да осигурим спокойствието на тези хора, от които зависи сигурността Ви, защото не искаме и да помислим за ефекта от еднодневното преустановяване на обслужването ни.

Обещанието
Да срещнем адвокатите си в съда с тези на БТВ и на всички техни "репортери", както и на медиите, позволили си да разпространяват фалшиви новини и да уронват авторитета на "Юнион-Ивкони". И да ви информираме за резултатите от всеки един процес.
Съвсем скоро да ви разкажем за това кой, как и срещу какво мотивира някои т.н. "разследващи журналисти" да провеждат т.н. "журналистически разследвания".

Екип "Юнион- Ивкони"
16.10.2018, 18:57 часа
3218 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha