Дари надежда и усмивка на дете! Включи се в операция „Плюшено мече“ в Северозапада

Дари надежда и усмивка на дете! Включи се в операция „Плюшено мече“ в Северозапада В началото на ноември коледната кампания за даряване на подаръци операция „Плюшено мече“ започна за поредна година. От 3 години акцията се е превърнала в най-мащабната Коледна кампания за сбъдване на детски мечти. Доброволци и хора с добри сърца ще имат възможността и тази година да зарадват малчугани от институциите – с увреждания, лишени от родителска грижа или деца в риск, с коледни подаръци, избрани от тях самите.
На специално направен сайт всеки, пожелал да дари усмивка, може да провери желанията на децата към дядо Коледа. Хлапетата молят за дрехи, обувки, играчки, книги, козметика и какво ли още не. Не само техните желания към добрия старец обаче ще бъдат изпълнени. Институциите също имат свой портал, където отправят апел за помощ. Те молят за специализирано оборудване, техника и различни консумативи.
Областните центрове от Северозапада се включват активно в кампанията.
Във Враца към момента своите желания са споделили 262 деца. Голямата част от малчуганите и тийнейджърите вече са намерили дарители, които искат да ги зарадват за празниците. Остава да бъдат зарадвани още 190 деца от областта. 
В Монтана малчуганите, отправили своите желания, са 142, като към момента само на 45 от децата не са се отзовали дарители. В кампанията са се включили 11 институции, които молят за всякакви артикули, най-много са желанията за топли дрехи и обувки, различни игри и спортни стоки.
Във Видинско с усмивка могат да бъдат озарени лицата на 267 деца, голяма част от които вече са намерили дарители. Те са пожелали 1 104 подаръка. Впечатление прави, че дарителите не се ограничават с подаръци за нуждите на едно дете, а имат желанието да зарадват възможно най-много от нуждаещите се малучгани. Жена от областния град е заявила, че ще подари необходимите неща на над 30 деца.
Актуални данни за нуждите на децата във всеки един дом на територията на Северозапада можете да намерите в списъците в сайта на инициативата, които се обновяват непрекъснато. Крайният срок за получаване на подаръците е до 12 декември, но е желателно дарителите да организират доставката си до 8-9 декември, защото има пакети, които пристигат от чужбина и това забавя предаването на така желаните коледни дарения.
 
08.11.2018, 08:30 часа
2416 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha