Седмокласници от Вършец влязоха в ролята на общински съветници

Седмокласници от Вършец влязоха в ролята на общински съветници Учениците от 7 "А" клас на СУ „Иван Вазов“ във Вършец днес влязоха в ролята на общински съветници в рамките на Тържествена сесия, организирана от деца по случай предстоящия Международен ден на енергийната ефективност. 
Необичайния открит урок е част от концепцията за практикуване на основните принципи на гражданското участие на Национална програма „Научи се да даряваш“. Създаването на атмосфера, близка до реалната провокира тяхната активност в посока сътрудничество по между им и разпределяне на отговорностите. Децата получиха възможност да заемат обичайните за действителните съветници места, да изготвят и представят свои доклади и предложения по темата, да дадат вот „За“, „Против“ и „Въздържал се“ и осъзнаят смисъла на този избор. Благодарение на подкрепата на официалните гости на събитието – инж. Анатоли Димитров, председател на общински съвет – Вършец, инж. Иван Лазаров – кмет на общината, г-жа Даниела Тодорова - секретар и г-жа Олга Яничкова – общински съветник, учениците успяха да научат как се „коват“ местните нормативни документи, какви проекти предстои да бъдат реализирани и са гласувани от градския парламент.
Импровизираното заседание на седмокласниците завърши с пожелания към децата да са здрави, да не спират да радват с успехите си своите родители и учители, да следват мечите си и да не се страхуват да имат мнение по въпросите, засягащи града, за да се затвърди славата му на зелен курорт и водеща туристическа дестинация в Северозападен регион.
08.11.2018, 15:06 часа
903 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha